2 Nisan 2013 Salı

Bosphorus Cup’ta yeni rota: İspanya ve İsveç



Geçen yıl American Express adını alan Bosphorus Cup’ta geri sayım başladı malumunuz. Bu yıl 12’incisi düzenlenecek yarışta yine yenilikler var.

Geçen yıl Bosphorus Cup ve Göcek Cup birincisi Goblin’i Porto Cervo ve Les Voiles St. Tropez’ye, Turgutreis Cup birincisi Fenerbahçe-1 Garanti Sailing ekibini de dünyanın en büyük regattalarından biri olan Cowes Week’e götüren American Express Sailing Regatta’da bu yıl her bir ayağın birincisini bu kez farklı ülkelerde farklı maceralar bekliyor.

Buna göre regattanın 30 Mayıs-2 Haziran arasında yapılacak ilk ayağı olan Bosphorus Cup birincisi 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında, İspanya Kralı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Palma’daki Copa del Rey’de yarışacak. 


İkinci ayak olan Turgutreis Cup birincisi de İsveç’in Malmö kentinde 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yapılan X35 Dünya Şampiyonası’nda ter dökecek. American Express Göcek Cup’ın birincisini ise yine St. Tropez ağırlayacak. Göcek Cup’ın birincisi ekip 28 Eylül-6 Ekim’deki Les Voiles de Saint-Tropez’de mücadele edecek.

Bu arada American Express Turgutreis Cup 20-21 Temmuz’da, Göcek Cup da 7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak. Geçtiğimiz ay Seahorse’a haber olan American Express Bosphorus Cup’a bu yıl yabancı ekiplerin de katılması bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder