30 Ekim 2013 Çarşamba

Çin de Volvo Ocean Race’te


Volvo Ocean Race 2014-15’e katılacak bir takım daha belli oldu. Çinli takımın adı Dongfeng. Sponsoru ise bir kamyon markası.

Yarışa katılacağını açıklayan ilk takım kadınlardan oluşan SCA olmuştu. Ardından Abu Dhabi Ocean Racing katılacağını duyurdu. Bugün yapılan açıklamayla da daha önce yapılan tahminler tuttu (bknz. 2 Ekim 2013 tarihli yazı. Ya da burayı tıklayın) ve Çin de mücadelede yer alacağını belirtti. Takımın adı Dongfeng.

Kampanyayı yürüten şirket ise eski yelken yarışçılarından Mark Turner’ın sahibi olduğu OC Sport. Extreme Sailing Series’i hayata geçiren ve organizatörlüğünü devam ettiren OC Sport,  Ellen MacArthur’un kampanyasını da yürütmüştü. Takımın direktörü ise Bruno Dubois. Hem Turner hem Dubois 1989-90 Volvo Ocean Race’te yarışmışlardı.

Bugün yapılan basın toplantısında Dubois, takımı ağırlıklı olarak Çinli yelkencilerden oluşturmayı hedeflediklerini söyledi ve ülkenin en iyilerini bulmak için araştırmalara başladıklarını belirtti. Dünya yelken arenasında önemli bir yer edinmek istediği anlaşılan Çin’in bu kampanyası bir yelken akademisi kurulmasını da içeriyor. Amaç, dünya çapında yelkenciler yetiştirmek.

Bu Çin’in Volvo Ocean Race’e üçüncü katılımı olacak. Ülke, Green Dragon (2008-09) ve Team Sanya (2011-12) ile mücadelede yer almıştı. Ayrıca daha önce iki yelkencisi Volvo Ocean Race’e katılan Çin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda laser radial sporcusu Xu Lijia’nın altın madalya kazanmasıyla gündeme gelmişti.


2 yorum: