17 Ekim 2013 Perşembe

Bora Güları, dünya şampiyonluğuna yaklaştı


Bora Güları
Geçen hafta ABD Moth 2013 Şampiyonluğu unvanını ele geçiren Bora Güları şimdi de dünya şampiyonluğuna doğru ilerliyor. Güları şampiyonanın üçüncü gününde liderliği, favori isim Nathan Outteridge’in elinden aldı. Fransızların çokgövdeli uzmanı, deneyimli yelkenci Loick Peyron’un da aralarında bulunduğu 80 yelkencinin mücadele ettiği şampiyona 19 Ekim’de sona erecek.

McConaghy+McDougall Uluslararası Moth Dünya Şampiyonası Hawaii’nin Kaneohe Körfezi’nde devam ediyor. Şampiyona 14 Ekim Pazartesi günü start aldı. Ancak neredeyse sıfır hava nedeniyle yarışlar yapılamadı. İkinci gün de başlangıçta pek farklı değildi. Tehir ve abandoneler sonrasında 6-9 knot arasındaki hava üç yarışın yapılmasına izin verdi. Güne damgasını vuran ise 34. America’s Cup’ta yarışmak isteyen ancak kaza sonrası mücadeleye katılamayan Artemis’in dümencisi Nathan Outteridge’di. Yarışın üçünü de birincilikle bitiren Avustralyalı yelkenci, günün zafer kazananıydı. Şampiyonanın favorilerinden biri olan Bora Güları da günü dördüncülükle tamamladı. Ancak şampiyonanın üçüncü gününe gelindiğinde sıralama sevindirici bir şekilde değişti.

Loick Peyron
Üçüncü gün devreye giren Ticaret Rüzgarları, moth’çular için gerekli her türlü yarış koşulunu sunuyordu. Güları günün ilk yarışını birinci bitirirken ikinci yarışta Avustralyalı yelkenciler Scott Babbage ve Julian Salter’ın arkasından üçüncü sırada yer aldı. Güları bir sonraki yarışı üçüncü sırada, dördüncüsünü de yine birincilikle bitirdi. Bora Güları yedi yarış sonunda, birinci günün ardından sergilediği kötü performansla yarışlarda olduça gerilere düşen Outteridge’in beş puan önüne geçti.

Türkiye’de doğan, çok küçük yaştayken ailesinin ABD’ye taşınması üzerine yaşamını burada sürdüren Bora Güları, 2009 yılında Moth Dünya Şampiyonası’nda birinci olmuştu. Güları’yı merak edenler buraya tıklayabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder