31 Ekim 2013 Perşembe

Star’ın yıldızları karşı karşıya


Olimpik Star sınıfının (Star Sailors League-SSL) 2013 final yarışları 3-8 Aralık’ta Bahamalar’da yapılacak. Nassau Yacht Club ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda Star sınıfının dünya sıralamasında yer alan en iyi isimleri yeni bir yarış formatıyla karşı karşıya gelecek. Regattada 200 bin dolarlık para ödülü de verilecek. Onur konuğu olarak katılan Star sınıfının eski yıldızlarından Paul Cayard ile iki altın, iki gümüş ve bir bronz madalya sahibi Robert Scheidt kapışacak.

İlk kez düzenlenen bu büyük organizasyona aralarında olimpiyat madalyalı ve dünya şampiyonlarının bulunduğu 12 yelkenci kayıt yaptırdı. Kayıtların devam ettiği regattada toplam 18 tekne yarışacak. Formatı ise şöyle: Günde en fazla dört yarış yapılacak, toplamda dokuz yarış gerçekleştirilecek. Ardından ilk 10’a kalan takımlar üç yarışta çeyrek final için karşı karşıya gelecek ve her bir yarışta üç takım elenecek. Final yarışına ise dört takım kalacak. Regattanın şampiyonu final yarışında finişi ilk geçen takım olacak ve bu takım, dünya sıralamasında ciddi bir fark yaratacak 4.000 SSL puana ve ‘Siyah Yıldız’a sahip olacak. Regattada 200 bin dolarlık para ödülü de dağıtılacak. Ayrıca Yılın En İyi Skipper’ı ve 34. America’s Cup antrenmanı sırasında hayatını kaybeden Artemis Racing’in yelkencisi Andrew Simpson adına verilecek Simpson Memorial Trophy sahiplerini bulacak.

Bütün yarışlar organizasyonun resmi web sitesi olan www.starsailors.com adresinden yayınlanacak ve 34. America’s Cup’taki takip sistemi olan Virtual Eye teknolojisi kullanılacak. Tenisçilerin ATP World Tour’undan ilham alınarak bir yıl önce ortaya çıkan proje olimpik sınıf yelkencilerini desteklemeyi amaçlıyor. Kaynak: Star Sailors League

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder