1 Ekim 2013 Salı

ISAF Yılın Yelkencisi adayları açıklandı


2013 ISAF Rolex Yılın Yelkencisi ödülü adayları bugün açıklandı. 1 Eylül 2012-31 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki başarıları göz önünde bulundurularak aday gösterilen yelkencilerin arasında ilk kez bir Arap sporcu var. Üstelik bir kadın.

Adaylar şu isimlerden oluşuyor.

Erkekler

Mathew Belcher (Avusturya): 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda erkekler 470’te arka arkaya dördüncü kez altın madalya kazandı. Kasım 2011’e kadar arka arkaya 17 farklı regattada şampiyonluk elde etti.

François Gabart (Fransa): 2012-2013 Vendee Globe’u rekor sürede tamamlayarak birinciliğin yanı sıra bu zaferi kazanan en genç yelkenci unvanını da kazandı. Ayrıca IMOCA Dünya Şampiyonası’nda da birinci olarak bu iki dereceyi aynı yıl elde eden tek yelkenci oldu.

Johnny Heineken (ABD): 2012 Kiteboard Erkekler Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti.

Paul Larsen (Avusturya): Kendi tasarladığı Vestas Sailrocket 2 ile 500 metrede 65,45kt’a ulaşarak dünya hız rekoru kırdı.

Ian Williams (İngiltere): Daha önce üç kez ISAF Dünya Match Race Şampiyonu olan Russell  Coutts, Chris Dickson ve Ed Baird’i geçerek dördüncü kez match race dünya şampiyonu oldu.

Kadın adaylar

Jo Aleh ve Olivia Powrie (Yeni Zelanda): Team Jolly olarak bilinen ikili, kadınlar 470 sınıfında dünya şampiyonu oldu.

Deneen Demourkas (ABD): Farr 30 liginde yarışan Groovederci’nin dümencisi Deneen Demourkas, ağırlıklı olarak erkeklerin yarıştığı bu ligde ekibini 2013 Dünya Şampiyonu yaptı. Üstelik üst üste üçüncü kez bu başarılı elde eden ilk yelkenci oldu.

Erika Heineken (ABD): Erkek adaylardan Johnny Heineken’in kız kardeşi Erika Heineken, 11 yarış kazanarak 2012 Dünya Kiteboard Şampiyonu oldu.

Raiya Al Habsi (Umman): Oman Sail’in Arap kadınlara yönelik oluşturduğu yelken eğitim programıyla bu spora başlayan Habsi, ekibin tümü kadınlardan oluşan Farr 30 ve J/80’lerde yarıştı. 2013 Rolex Fastnet Race’te Dee Caffari’yle birlikte MOD 70 Musandam ekibinde yer almayı başararak bu yarışa katılan ilk Arap kadın oldu.


Kazananlar 12 Kasım’da açıklanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder