28 Ekim 2013 Pazartesi

Spindrift’in ilk rekor denemesi


Geçtiğimiz kış, okyanus aşırı hız rekorları kırmak üzere maksi trimaran Banque Populaire V’i alarak Spindrift renkleriyle giydiren Dona Bertarelli ve takımı, ilk rekor denemesi için yarın start alıyor.

Dona Bertarelli ve Yann Guichard’ın dümenine geçmesiyle ilk yarış deneyimini Rolex Fastnet Race’te yaşayan Spindrift 2, ilk sınavını başarıyla geçmiş ve finişe ilk ulaşan tekne olmuştu. Spindrift 2 ekibinin ilk rekor denemesi ise Discovery Route (Keşif Rotası) olarak anılan Cadiz-San Salvador (Bahamalar) arasında olacak. Rekoru elinde bulunduran Franck Cammas, 2007 yılında 3.884 deniz millik bu rotayı 7 gün, 10 saat, 58 dakika ve 53 saniyede tamamlamıştı. Spindrift 2 ekibi bu rekoru geçmeye çalışacak.

Dona Bertarelli ve Yann Guichard
Takım 7 Ekim’den bu yana uygun hava koşullarının oluşması için Portekiz’in güneyindeki Portimao’da bekliyor. Üç haftalık bekleyişin sonunda nihayet ticaret rüzgarlarının kuvvetlenmesiyle gerekli koşulların oluşması üzerine ekip yarın start alacağını açıkladı. Spindrift 2’nin ilk rekor denemesinde ekip şu isimlerden oluşuyor: Dona Bertarelli, Yann Guichard, Xavier Revil, Jean Baptiste le Vaillant, Antoine Carraz, Thierry Douillard, Christophe Espagnon, Sebastien Marsset, Nicolas Texier, Erwan Tabarly, François Morvan, Thomas Rouxel, Simone Gaeta, Erwan Israel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder