30 Ekim 2013 Çarşamba

China Cup sona erdi

Aqvavit ekibi
Bu yıl iki Türk ekibi, Aqvavit ve Arcora’nın katıldığı China Cup International Regatta 28 Ekim’de sona erdi. Royal Hong Kong Yacht Club ve Shenzhen Vanke Longcheer Yacht Club ev sahipliğinde gerçekleştirilen regattaya bu yıl 93 takım katıldı. İkisi coğrafi rota olmak üzere toplam sekiz yarış yapıldı.

Regattanın ilk günü filo, ortalama 20 knot havada Hong Kong’dan Shenzen’e rota tuttu. İkinci gün hafif hava yarışları etkiledi. Koy içinde, 8-9 knot’ta yapılan ilk yarışın ardından hava tamamen bitince günün devamında iki kısa rota uygulandı. Üçüncü gün de bir coğrafi rota ve bir şamandıra yarışı planlanmıştı. Ancak havanın yine hafif olması nedeniyle coğrafi rota da şamandıra yarışına döndü. Son gün 12 knot’a ulaşan havada bir coğrafi rota uygulanırken ardından filo bir şamandıra yarışı yaptı.


Toplam sekiz yarışın sonunda toplam 28 ekibin mücadele ettiği First 40.7 sınıfında yarışan Günkut Ayvazoğlu dümenciliğindeki Arcora 10’uncu, Kaan İş dümenciliğindeki Aqvavit de 14. oldu. Regattada protestoların eksik olmadığını söyleyen Kaan İş şunları söyledi:


“Takımlara yelkenleri aslında organizasyon veriyordu. Dolayısıyla biz de yelkenlerimizi götürmedik. Ancak ilk yarış start aldığında üç Çinli ekibin, filoya göre avantajlı yelkenler kullandığını gördük. Takımlar bu durumu protesto etti. Ancak ekipler kuraldaki bir açığı kullanarak protestoları bertaraf etti. Bir dahaki sefere biz de şartlarımızı iyileştirip öyle gideceğiz” dedi. Fotoğraflar: Carlo Borlenghi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder