1 Ocak 2014 Çarşamba

Türk optimistçilerin Katar çıkarması

Rasim Yaşar
Tüm dünyada yeni yılın gelişi kutlanırken aynı anda Doha’da mücadele eden Türk optimistçiler büyük bir başarıya imza atıyor. 15 ülkeden 50 sporcunun katıldığı Katar Optimist Kupası’nda ARM Urla Yelken Kulübü sporcuları Rasim Yaşar birinci, Okyanus Arıkan da ikinci durumda. Yarışlar yarın sona erecek.

Organizasyonun üçüncü günü yani dün takım yarışı gerçekleştirildi. Altı sporcunun yarıştığı Türkiye bir takım olarak mücadelede yer aldı. Diğer takımlar da farklı ülkelerden sporcuların eşleştirilmesiyle oluşturuldu. Toplam altı takımın karşı karşıya geldiği bu mücadelede çeyrek ve yarı finallerden birincilikle çıkan Türk sporcular, final yarışında İsviçre, İngiltere ve Almanya’dan yelkencilerin oluşturduğu takımla karşı karşıya geldi. Yelkencilerimiz oldukça güçlü rakiplerinin karşısında çok iyi bir yarış çıkararak bu mücadeleden birincilikle ayrıldı.


Yarışın dördüncü gününe (bugün) gelindiğinde Rasim Yaşar birinci, Singapurlu Marsha Shahrin ikinci, Okyanus Arıkan da üçüncü sıradaydı. Shahrin ve Arıkan arasında sadece bir puan fark vardı. Yarışta çok iyi start alan Okyanus Arıkan ilk şamandıraya yaklaşırken Finlandiyalı rakibi Walter Wahlroos’un birkaç metre önündeydi. Şamandıraya ulaştıklarında Finlandiyalı yelkenci aradaki mesafeyi kapatırken bir süre borda bordaya devam eden yarışın ilerleyen dakikalarında Wahlroos liderliği ele geçirdi. Ancak son ayağa geçildiğinde Okyanus Arıkan başarılı taktikleriyle hızını artırarak mesafeyi kapattı ve yarışı birincilikle bitirdi. Böylece genel sıralamada da ikinciliği Shahri’nin elinden almayı başardı.

Sekiz yarışın yapıldığı dört günlük mücadelenin sonunda ilk 10 sıralaması şöyle:

1. Rasim Yaşar
2. Okyanus Arıkan
3. Marsha Shahrin (Singapur)
4. Fares Abdelfettah (Cezayir)
5. Florine Bramervaer (Hollanda)
6. Navyn Prabhakar (Hindistan)
7. Nicolas Rolaz (İsviçre)
8. Luca Schaefer (İsviçre)
9. Walter Wahlroos (Finlandiya)
10. Mohammed Kebaili (Cezayir)

Fotoğraflar: Matias Capizzano


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder