31 Ocak 2014 Cuma

Joyon’u sadece Le Cleac’h geçti


Francis Joyon’un farklı tarihlerde, farklı rotalarda kırdığı rekorları geçmek üzere trimaranlarıyla aşağı yukarı aynı zamanda yola çıkan üç Fransız yelkenciden sadece Banque Populaire VII’yle Armel Le Cleac’h oldu. 37 yaşındaki Le Cleac'h, Keşif Rotası’nı (İspanya Cadiz-Bahamalar Gran Canaria) 2013 yılında trimaranı IDEC’le sekiz günde tamamlayan Joyon’un rekorunu elinden almayı başardı.

Thomas Coville, rekor denemesinden dün vazgeçmişti. La Mauricienne Rotası’nı geçmeye çalışan Lionel Lemonchois’in trimaranı Prince de Bretagne ise Brezilya açıklarında alabora olmuştu. Ancak dün akşam saat 19:39’da Gran Canaria’daki finişe ulaşan Le Cleac’h 3.884 deniz millik rotayı 6 gün 23 saatte tamamlayarak rekoru Joyon’un elinden aldı. Armel Le Cleac’h, Joyon’u 1,5 gün geçti. Fransız yelkenci seyrinin ilk günlerinde 24 saatte 682 deniz mili kat ederek hız rekorunu da kırmıştı.



Karaya çıkar çıkmaz açıklama yapan Le Cleac’h sponsoru Banque Populaire’in yelken sporuna girmesinin 25’inci yılında iki rekora birden imza attığı için çok mutlu olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Sadece Joyon’un solo rekorunu değil, Franck Cammas’nın yine bu tekneyle aynı rotada 2007’de ekiple birlikte kırdığı rekoru da geçtim. Çok yoruldum ama  Route du Rhum öncesi çok iyi bir antrenman oldu. Aynı zamanda teknede yaptığımız optimizasyonların çok iyi çalıştığını da görmüş olduk. Tekne bu zor seyirden hiçbir hasar almadan çıktı. ”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder