26 Ocak 2014 Pazar

Rus Gazprom’un önlenemez yükselişi

Extreme Sailing Series 2014’e Kiwiler’den sonra Ruslar da katılacağını duyurdu. Serinin ilk Rus takımı Gazprom Team Russia serinin 10’uncu takımı oldu. Takımın skipper’ı 25 yaşındaki Rus yelkenci Igor Lisovenko, 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda laser sınıfında ülkesini temsil etmiş. Rusya’nın da laser sınıfı şampiyonu. Takımda daha önce seride The Wave Muscat’ta dümencilik yapan Paul Campbell-James de var. Campbell dümencilik görevini üstlenecek.

Igor Lisovenko
Takımın sponsoru Gazprom, Rusya’nın hatta belki de dünyanın yelkene en büyük destek veren şirketlerinden biri. Çevreye zarar verdiği gerekçesiyle Greenpeace’in protesto ettiği, dünyanın birçok ülkesine enerji sağlayan firmanın halen RC 44 Dünya Şampiyonası’nda yarışan bir takımı var, Gazprom Youth Sailing Challenge. Gazprom geçen yıl Swan 60 Sınıfı’na ismini vermiş, 100 feet’lik maksi yat Esimit Europa’ya sponsor olmuştu. Marka her yıl Baltık Denizi’nde düzenlenen St. Petersburg-Almanya rotalı Nord Stream Race’in de ana sponsoru.



Yazıyı bir de dedikoduyla noktalayalım. Geçen yıl Sailing Anarchy’nin ‘çıt’lattığı bu dedidoku geçenlerde yeniden gündeme geldi. Buna göre Rusya’nın enerji devi Gazprom, 35. America’s Cup’a da katılmaya hazırlanıyor. 164 milyar dolarlık ciroya sahip dünyanın 21. büyük firmasının 35. Kupa’da mücadele etmeye hazırlanan takımların bu yılki arenası Extreme Sailing Series’e katılmaya karar vermesi de bu yarışa katılacağının önemli işaretlerinden biri. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder