15 Ocak 2014 Çarşamba

Kiwi’ler Volvo Ocean Race’e girecek mi?


34.  America’s Cup’ın meydan okuyan takımı Team New Zealand’ın 2017’de yapılacak 35. Kupa için para toplamak ve ekibi oluşturmak için uğraştığını zaten biliyoruz. Ancak takımın direktörü Grant Dalton’un ondan önce gerçekleştirmeyi umut ettiği bir başka hedefi var. O da ekim ayında Alicante’de start alacak Volvo Ocean Race’e katılmak için gerekli bütçeyi bir araya getirmek.

Yeni Zelandalı NZ Sports’un haberine göre Dalton’un bu yarış için 17 milyon Euro’yo ihtiyacı var. Zamanı da oldukça kısıtlı. Gazete Dalton’un mart ayına kadar kendine süre tanıdığını yazıyor. Aslında Auckland, önümüzdeki iki Volvo Ocean Race için durak şehir olma sözleşmesi imzaladı. Bu da ülkeden bir takımın yarışa katılmasının gerekliliğini ortaya koyuyor ancak durum pek umutlu gibi görünmüyor. Şu an için yeterli para bulamadıklarını söyleyen Dalton da umutsuzluğunu dile getiriyor ve bu durumun değişmesi için küçük bir mucizeye ihtiyaçları olduklarını söylüyor. Takım bir önceki Volvo Ocean Race’e İspanyol ayakkabı markası Camper’ın sponsorluğunda girmişti. Ancak Dalton’un söylediğine göre İspanyol markası artık bu yarışla ilgilenmiyor. Camper’ın, dünya turu yarışı yerine America’s Cup’ta takıma destek vereceği de belirtiliyor.

Yedi takımın katılmasının ümit edildiği 2014-15 Volvo Ocean Race’e şu ana kadar dört takım katılacağını açıkladı: İsveçli Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing, Çinli Dongfeng ve Hollandalı Team Brunel. Yarışın CEO’su Knut Frostad, kasım ayında Newport’ta yaptığı açıklamada iki takımla daha el sıkışma aşamasında olduklarını, üç takımla da ciddi görüştüklerini söylemiş ancak takımların hangi ülkeden olduğuna dair ser verip sır vermemişti.

Burling, Tuke ve Dalton
Bu arada Kiwi’ler iki genç Yeni Zelandalı yelkenciyi takımlarına kattı. Olimpiyat gümüş madalyalı 49er sınıfı yarışçıları Peter Burling (23) ve Blair Tuke (24) takımla sözleşme imzaladı. 24. America’s Cup çerçevesinde yapılan Youth America’s Cup’ta yarışan ikili geçen hafta da Yeni Zelanda 49er şampiyonu oldu.

Grant Dalton, Team New Zealand’ın 2015 ve 2016’da yapılacak 35. Kupa’ya hazırlık niteliğindeki ACWS’de iki AC45’le yarışacağını da söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder