7 Ocak 2014 Salı

Ainslie ve Cammas, Extreme Sailing Series 2014’te


Extreme Sailing Series’in 2014 programı açıklandı. Programda, yelken yarışı meraklılarını heyecanlandıracak yenilikler var. 2014 programına göre serinin İstanbul ayağı 11-14 Eylül tarihleri arası yapılacak. Ve -eğer programlarında İstanbul ayağı da yer alıyorsa- Ben Ainslie ve Franck Cammas’yı yarışırken yakından izleme fırsatı da bulacağız. Çünkü yeni sezonda JP Morgan Ben Ainslie Racing (BAR) ve Groupama da parkurdaki yerini alıyor. Ayrıca seri bu yıl ilk kez Avustralya ve Rusya’da da yapılacak. Öte yandan henüz netleşmediği için ismi açıklanmayan bir Akdeniz şehri daha var. Bu şehrin yüksek ihtimal Valensiya olacağı söyleniyor.

Extreme 40’ların mücadelesi 20-23 Şubat’ta yapılacak Singapur ayağıyla başlıyor. Ardından 19-22 Mart’ta Muskat (Umman), 1-4 Mayıs’ta Qingdao (Çin), 26-29 Haziran’da St. Petersburg (Rusya), 22-25 Ağustos’ta Cardiff (İngiltere), 11-14 Eylül’de İstanbul, 2-5 Ekim’de adı henüz açıklanmayan Akdeniz şehri ve 11-14 Aralık’ta Sidney ayaklarıyla devam ediyor.

Yeni sezonun en büyük sürprizleri de Ben Ainslie ve Franck Cammas’nın da mücadeleye dahil olması. 34. America’s Cup fatihi Ben Ainslie 2011 serisinin üç ayağında Oman Air’in skipper’lığını üstlenmişti. İngiliz yelkenci bu kez JP Morgan Ben Ainslie Racing (BAR) takımıyla seriye geri dönüyor. 35. America’s Cup’a Team France’la katılmaya hazırlanan Franck Cammas da bu yıl Groupama’yla yarışacak. Hem Cammas hem de Ainslie, Extreme Sailing Series’i 35. Kupa’ya hazırlık olarak seriye katılıyor.


Bu arada Luna Rossa ve Team New Zealand’ın da seriye katılmayı düşündüğü ancak henüz pek gerçekçi görünmediği de söylentiler arasında. Serinin gediklilerinden GAC Pindar’ın dümeninde bu yıl 26 yaşındaki Avustralyalı yelkeci Seve Jarvin var. Bu yıl dokuz takımın yarışacağı Extreme Sailing Series’de diğer takımlar ise aynı. Yarışacak takımlar ve skipper’lar şunlar:

Alinghi (İsviçre)-Ernesto Bertarelli, GAC Pindar (Avustralya)-Seve Jarvin, Groupama (Fransa)-Franck Cammas, JP Morgan BAR (İngiltere)-Ben Ainslie, Oman Air (Umman)-Rob Greenalgh, Realteam (İsviçre)-Jerome Clerc, Red Bull Sailing Team (Avusturya)-Roman Hagara, SAP Extreme Sailing Team (Danimarka)-Jes Gram-Hansen, The Wave Muscat (Umman)-Leigh McMillan.

Bu arada 2013 serisinde olduğu gibi bu yıl da yarışın düzenleneceği ülkelerden sadece o ayağa özel katılımlar (wildcard) olacak. Geçen yılki serinin İstanbul ayağına Edhem Dirvana öncülüğünde kurulan Turkish Extreme Sailing Team  katılacaktı ancak organizasyon son dakikada iptal edilmişti. Takımı bu yıl İstanbul parkurunda görmeyi ümit ediyoruz.

Özetle; son iki yıldır kupayı çok da zorlanmadan alan Leigh McMillan ve takımı OmanAir’in işi bu yıl, Ben Ainslie ve Franck Cammas gibi güçlü isimlerin seriye katılımıyla biraz zor olacak gibi görünüyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder