21 Ocak 2014 Salı

Kiwiler de Extreme Sailing Series’de


Eylül ayında İstanbul’u ziyaret edecek Extreme Sailing Series bu yıl çok heyecanlı geçeceğe benziyor. Zira 35. America’s Cup’ta mücadele edecek potansiyel dördüncü takım da seriye katıldı. Ben Ainslie, Franck Cammas’dan sonra 34. America’s Cup’ın meydan okuyan takımı ETNZ de seride yer alacağını duyurdu. Yıllardır seride mücadele eden GAC Pindar’ın da, 35. America’s Cup’a katılacağını ilk açıklayan Team Australia’nın takımı olduğunu belirtelim. Böylece seride yarışan takım sayısı 10’a ulaştı.

Serinin ilk ayağı 20 Şubat’ta Singapur’da yapılacak. ETNZ de 2012 Londra Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan ve geçenlerde Yeni Zelanda şampiyonu olan 49er sporcuları Peter Burling ve Blair Tuke da yarışacak. İkili çok kısa bir süre önce ETNZ’yle sözleşme imzalamıştı.

Dean Barker
Takımın dümenciliğini Dean Barker ve Peter Burling dönüşümlü olarak yapacak. Takımdan bugün yapılan açıklamaya göre Barker, ilk iki ayak olan Singapur ve Muskat’ta dümene geçecek. Ardından gelen Çin ve St. Petersburg ayaklarında  dümeni Burling devralacak. Bizim haliyle en çok merak ettiğimiz eylülde yapılacak İstanbul ayağının da arasında yer aldığı, takip eden dört ayakla ilgili henüz bir açıklama yok. 

ETNZ en son Dean Barker skipper’lığında 2011 serisinde yarışmış, ülkemizi de ziyaret etmişti. Burling ve Tuke da geçen yıl Team Korea’yla yarışmıştı.

Burling ve Tuke
Bu arada yazıyı bir dedikoduyla noktalayayım. Yeni Zelanda basınında çıkan haberlerde Peter Burling’in çok yetenekli bir yelkenci olduğu vurgulanırken, eğer takım 35. Kupa’ya katılabilirse dümende Dean Barker’a alternatif bir isim olacağı da yazılıyor. 

Serinin İstanbul ayağında bizden de bir takım yarışacak biliyorsunuz. Edhem Dirvana öncülüğünde kurulan Turkish Extreme Sailing Team bu efsane isimlerle mücadele edecek. Takımla ilgili güncel bilgiyi Edhem Dirvana’ya sordum. Bozburun’daki Formula 40’ın tamir edilmesinin ardından şubat ayında antrenmanlara başlayacaklarını söyledi Dirvana. Ekipte yarışacak isimler henüz kesinleşmedi ancak yüksek ihtimalle iki yabancı yelkenci olacak. Biri yine muhtemelen Mitch Booth olacak. Dirvana Booth’la birlikte antrenman planladıklarını da ekledi. Bu arada tekne tamir olduktan sonra BAYK Kış Trofesi’ne de gidecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder