27 Ocak 2014 Pazartesi

Amaç ortak: Joyon'u geçmek

Fotoğraf: Yvan Zedda
Bugünlerde herkes Francis Joyon’un maksi trimaranı IDEC’le kırdığı rekorları geçme peşinde. Vendee Globe ikincisi Armel Le Cleac’h maksi trimaranı Banque Populaire VII’siyle Keşif Rotası’nda (İspanya Cadiz-Bahamalar) Joyon’un rekorunu geçmeye çalışıyor. ‘Çakal’ lakaplı Cleac’h oldukça iyi gidiyor, halen Joyon’un 370 deniz mili önünde. Bu arada Fransız yelkenci dün hız rekoruna da imza attı. 24 saatte 682 deniz mili kat eden Cleac’h, Joyon’un 666 millik rekorunu geçti. Halen Atlantik’in ortalarında seyreden ve ortalama 20 knot havada seyreden Banque Populaire VII’nin önünde 1.791 deniz mili var.

Thomas Coville
Maksi trimaranı Sodebo’yla Joyon’un dünya turu rekorunu geçmeye çalışan Thomas Coville için ise işler pek iyi gitmiyor. Teknede bir sorun yok ancak Coville, referans süreden 245 deniz mili geride. Macerasının 10’uncu gününde halen Güney Atlantik’te, Brezilya kıyılarında bulunan Coville son 24 saatte ortalama 17 knot hız yaptı.

Lionel Lemonchois
Ve Lionel Lemonchois. O da 80 feet’lik trimaranı Prince de Bretagne’la, Joyon’un 2009 yılında maksi trimaranı IDEC’le 26 günde geçtiği La Mauricienne rotası rekorunu geçmek için Coville’le aynı gün yola çıkmıştı hatırlarsanız. Lemonchois de şu an Coville gibi Brezilya açıklarında seyrediyor ancak onda işler iyi gidiyor. Çünkü referans sürenin 34 deniz mili önünde. Lemonchois Ümit Burnu’nu geçerek Hint Okyanusu’ndaki Mauritius Adası’na ulaşacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder