1 Ekim 2014 Çarşamba

Yeni başlayanlar için Volvo Ocean Race dersleri



Volvo Ocean Race, yarışın startına günler kala bir Volvo teknesindeki rutin hayatla ilgili çok güzel bir grafik hazırlamış. Muhtemelen birçoğunuz bu bilgilerden zaten haberdar ancak bir de bilmeyenlerin konuya dikkatlerini çekelim istedim. Buna göre bir yarış teknesinde günlük hayat şöyle akıyor:

- Teknede tatlı su çok kısıtlı olduğundan yarışçılar kişisel temizliklerini sadece ıslak mendille yapabiliyor. Ya da yağmur yağdığında doğal yöntemlerle.
Su yapıcılar günde 50 litre suyu tuzdan arındırarak içilebilir hale getiriyor.
Teknede en uzun uyku süresi dört saat. Ardından yarışçılar nöbetlerine başlıyor. Acil bir durumda elbette tüm ekip alarma geçiyor.
- Yarışçıların her bir ayakta sadece bir kıyafet hakkı oluyor. Soğuk havalarda termal içlik, su geçirmez ve kapşonlu mont ve tulum, çizme, eldiven, maske ve kasktan oluşan kıyafetler giyiliyor. Sıcak havalarda ise şort, tişört, güneş gözlüğü, Crocs ya da ayakkabı, şapka ve bolca güneş kremi kullanılıyor.
Yarış süresince sadece dondurulmuş ve kurutulmuş yiyecekler tüketiliyor. Bu yiyecekler sayesinde yarışçılar günde 12 bifteğe denk gelen 5.000 kalori alıyor.
Bir yarışçı sadece bir ayakta ortalama 11 kilo kaybediyor.
Yarışçılar günde 20’den fazla vitamin hapı alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder