13 Ekim 2014 Pazartesi

Cem Bozkurt, çocuk kalp hastaları için denize atladı


Volvo Ocean Race 2014-15’in startı için beş gündür Alicante’deydim. Beş günlük maceradan anlatacak şey çok. Onlara sıra gelecek. Ancak öncelikle size Team Alvimedica’nın kalplerimizi fetheden bir projesinden bahsetmek istiyorum.

Belki bilirsiniz Volvo Ocean Race’in her yeni ayağının başlangıcında, ilk önce yapılan koy içi yarışa bir konuk alınır ve yarışın ardından bu konuk geleneklere uygun olarak denize atlar. Team Alvimedica ise benzersiz bir uygulamayla bunu bir sosyal sorumluluk projesi haline getirdi.

Projeye göre Alvimedica, bundan böyle her durak şehirde gerçekleştirilecek ‘denize atlama’ ritüelini internet sitesi üzerinden açık artırmaya sunacak. En büyük bağışı yapacak kişi takımla bir süre yarıştıktan sonra denize atlama şansı elde edecek. Bu kampanya dünyanın her yerindeki Team Alvimedica destekçilerine açık olacak. Açık artırmadan elde edilecek gelir ise durak şehrin bulunduğu ülkeye ait, çocuk kalp hastalarına yönelik çalışan bir sivil toplum örgütüne bağışlanacak.

Projenin başlangıcını Alicante’de yapan Cem Bozkurt, kalp ameliyatı olan çocukları sosyal hayatla buluşturmayı amaçlayan ve onlara yaz kampları düzenleyerek psikolojik destek de veren yerel sivil toplum örgütü Menudos Corzanes’e 10.000 euro bağışladı.

Eğer siz de bir sonraki atlayışın yapılacağı Cape Town ayağı için açık artırmaya katılmak isterseniz www.teamalvimedica.com/auction/ adresini inceleyebilirsiniz.


Bu fotoğraflar da  Cem Bozkurt’un atlayışını merak edenlere...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder