21 Ekim 2014 Salı

Keyif 60 yolu yarıladı


18 Ekim’de Malta’dan 122 tekneyle start alan Rolex Middle Sea Race’te üçüncü güne girilirken Türkiye’den tek temsilcimiz Keyif 60, yaklaşık 600 millik rotayı yarıladı. Halen yarışı sınıfında 16’ıncı sırada götüren takım hafif havayla mücadele ediyor.

Aralarında 100 feet’lik Esimit Europa 2, 22 metrelik mini-maksi Ran, Maksi 72 Shockwave gibi ünlü teknelerin yanı  sıra Türkiye'de üretilen Azuree 46'nın ilk gövdesi Sleeper'ın da aralarında bulunduğu filo halen Sicilya’nın ardından Lampedusa Adası’nı döndükten sonra finişe ulaşmak üzere mücadele ediyor. Filonun lideri halen 10 knot hızla ilerleyen Esimit Europa 2. Hemen arkasında da Ran geliyor. Her ikisi de Lampedusa Adası’na çok yaklaşmış durumda.


IRC 4 sınıfında yarışan Keyif 60 ise yolu yarılamış durumda. Takım starttan bir gün sonra Facebook’taki sayfalarında ilk günlerini şöyle anlatmıştı:  

“Dün bütün gün ortalama 15 knot hava ile gittikten sonra bugünü havasız geçirdik. Akşam üzeri tazeleyen hava ile şimdi Messina Boğazı'na girmek üzereyiz. Şimdilik IRC 4’teki 32 tekneden 19’uncu sırada görünüyoruz ama daha 400+ milimiz var, her şey değişebilir.”


Ekipten Elif Gümrük’ten dün akşam aldığımız bilgiye göre ise ekip dün bütün gün neredeyse 1 knot’a düşen havayla mücadele etti ve IRC 4 sınıfının tümü neredeyse 10-15 mil arasında sıkışmış durumdaydı. Takımın 16’ıncı durumda olduğunu söyleyen Elif, bugün öğleden sonra havanın 15knot’lara çıkmasının; yarın 20-25, perşembe günü ise 30 knot’lara ulaşmasının beklendiğini söyledi. Takımın hedefi 30 knot’lara kalmadan perşembe günü finiş vermek.

Hatırlarsanız takım ekip, eksik olmalarına rağmen 15 Ekim Çarşamba günü yapılan koyiçi yarışta sınıfının üçüncüsü olmuştu. Dolayısıyla Keyif 60, bu yarışta dereceye giremese bile cumartesi günü Malta’da yapılacak ödül töreninde podyuma çıkacak.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder