25 Ekim 2014 Cumartesi

Keyif 60’a sürpriz ödül



60 knot’lara çıkan hava yüzünden filodaki birçok takım gibi Rolex Middle Sea Race’ı bırakmak zorunda kalan Keyif 60 ekibi, açıkdeniz yarışından önce yapılan koyiçi mücadelede elde ettiği üçüncülük ödülünü bugün aldı.


Fırtına sebebiyle sığınmak zorunda kaldığı Pantelleria Adası’ndan, Liquigas Xplane  teknesinde yarışan diğer Türk yelkenci Enes Çaylak’ı da alan ekip bu sabah erken saatlerde Malta’ya ulaştı. Ardından üçüncülük ödülünü almak üzere ödül törenine gitti. Burada ekibi bir sürpriz bekliyordu...


Yarış sırasında rastladıkları deniz kaplumbağalarını videoya çekerek sosyal medyada paylaşan ekip, bu videoyla The Biological Conservation Research Foundation isimli, bilimsel araştırma yapan bir vakıf tarafından özel ödüle layık görüldü. 15 yıldır Rolex Middle Sea Race’le işbirliği içinde çalışan dernek çalışmalarına yardımcı olması için, yarış sırasında yunus, balina ve deniz kaplumbağalarına rastlayan ekiplerden fotoğraf ve videolarını çekmelerini ve ayrıca rastladıkların yerin koordinatlarıyla, rüzgar durumunu da bildirmelerini istiyor. Bu görevi yerine getiren ekiplerden seçtiği birine de ödül veriyor.

Bu arada start alan 122 tekneden sadece 49’unun yarışı tamamlayabildiği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder