1 Ekim 2014 Çarşamba

Volvo Ocean Race’te son dakika sponsoru


Volvo Ocean Race 2014-15’in startına bugün itibariyle tam 10 gün kaldı. Startın verileceği Alicante’deki yarış köyünün açılmasına da iki gün... Bu büyük mücadeleye katılacak yedi takım son hazırlıklarını sürdürüyor. Tekneler karaya çekilip son bakımları yapılıyor, ekiplerin tıbbi sorumlularına bir kez daha acil durumda ne yapmalarına dair gerekli eğitim veriliyor.

Yedi takım arasında en streslisi ise muhtemelen filoya sadece birkaç ay önce dahil olan İspanyol takım.


Her ne kadar Galiçyalı yelkenci ve işadamı Pedro Campos desteğiyle bir VOR takımı kurulduğu dedikoduları aylar öncesinden kulağımıza gelse de ‘kesin bilgi’ haziran ayında geldi. İspanya Iker Martinez skipper’lığında Team Campos olarak yarışa girecekti ama sponsor hala ortada yoktu. Nihayet sponsor da yarışın startına bir aydan az süre kala ortaya çıktı ve takımı destekleyen markanın, daha önce de olimpiyat takımlarına sponsor olan sigorta şirketi Mapfre olduğu duyuruldu. Durum böyle olunca takımın yelkenlerden kıyafetlere kadar Mapfre’nin renkleriyle giydirilmesi için hummalı bir çalışma başladı.


Her ne kadar son dakikada filoya katıldığı ve VO65’ini en geç alan takım olduğu için teknesiyle doğru dürüst antrenman bile yapamayan ekip, bünyesindeki çok deneyimli isimlerle dikkat çekiyor. Takım da belli ki bu isimlere güveniyor. Ekipleri tanıtacağım bilgiler ise bir sonraki yazıda.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder