23 Ekim 2014 Perşembe

Rolex Middle Sea Race filosu darmaduman

Bristolian teknesi
Bu yıl 35’incisi düzenlenen ve Keyif 60’ın yanı sıra Türk yelkenci Enes Çaylak’ın yarıştığı 600 deniz millik Rolex Middle Sea Race, tarihinin en fırtınalı mücadelesini yaşadı. Dün 60 knot’lara ulaşan fırtına nedeniyle aralarında Keyif 60’ın da bulunduğu birçok tekne ilk bulduğu güvenli limana bağlanmak zorunda kaldı.

Black Pearl teknesi
Yarışta ilk finiş veren 100 feet’lik maksi Esimit Europa 2 oldu. Salı akşamı saat 22:00’de finişe ulaşan tekne ‘line honour’ unvanının da sahibi oldu. Niklas Zennstrom’un maksi 72’si Ran V ise Esimit Europa 2’den üç saat sonra finişe ulaştı. Tarihinin en büyük fırtınasını yaşayan yarışta şu ana kadar 34 tekne finişe ulaşırken 25 tekne ise mücadeleyi bırakmak zorunda kaldı. Neyse ki hiçbir tekneden can kaybı ya da yaralanma haberi gelmedi. Halen onlarca tekne Sicilya’nın koylarına sığınmış durumda. Bu arada yarışa devam edenler de var.

Pantelleria'da son durum
Bu arada Keyif 60 hala filodan beş tekneyle beraber Pantelleria Adası’ndaki balıkçı barınağına bağlı durumda. Enes Çaylak’ın yarıştığı Liquigas Xplane teknesi de Pantelleria Adası’na bağlandı. Keyif 60 ekibi yarın havanın biraz hafiflemesiyle Malta’ya doğru yola çıkacak. Ancak fırtınaya rağmen ekipte keyifler yerinde. Devamını Elif Gümrük anlatıyor:


Scarlett Oyster
 “Bugün bağlı olduğumuz yere Scarlett Oyster teknesi geldi. Onların da dün sabah saat 09:00’da dümen palası kopmuş. Bir süre anayelken ve cenova geldikten sonra başka bir tekneden dümen niyetine takılacak bir aparat almışlar. Bu sabah bulunduğumuz barınağa geldiler. Diğer teknelerden yelkenciler halatla tekneyi içeri çektiler. Bulunduğumuz yer güvenli ancak mendireğin dışında hala 5 metreyi bulan dalgalar var.”



Elif Gümrük, Özge Atçı ve Merve Kaynar

Fırtınada demleme çay keyfi (!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder