18 Ekim 2014 Cumartesi

Volvo 2014-15’te ilk kaza



Volvo Ocean Race’te 2014-15’te yedinci güne girilirken ilk kaza, iki gündür liderliği elinden bırakmayan Çinli Dongfeng Race Team’in başına geldi. Takımın teknesi bu sabaha karşı Afrika açıklarında ortalama 20 knot hızla seyrederken bilinmeyen bir cisime çarparak dümen palasını kırdı. Bunun üzerine takım pruvasını kıyıya çevirdi. Burada küçük bir tamirat molası vererek dümen palasını onardı ve yeniden yarışa geri döndü. Halen ortalama 17 knot’la seyreden ekip birincilikten üçüncülüğe geriledi. Takımın medyacısı Yann Riou kaza anını şöyle anlattı:
“İki seçeneğimiz vardı. Ya o an, acil durum için kullanılacak dümen palasını devreye sokacak ya da küçük bir mola verip yeni bir tane takacaktık. Biz ikinci seçeneği tercih ettik. Birinciliği kaptırdık ve bu büyük bir hayal kırıklığı bizim için. Bu çok adil görünmüyor ancak yapılabilecek bir şey yok.”

Bu arada altı gündür hafif havada, borda bordaya seyreden ekipler nihayet Ticaret Rüzgarları’nı yakaladı ve hızlarını iki kat artırarak 20 knot’lara ulaştı. Filonun deneyimlileri Abu Dhabi Ocean Racing skipper’ı Ian Walker ve Team Vestas Wind’in skipper’ı Chris Nicholson, filonun neredeyse bir haftadır bu kadar yakın seyretmesini “one design’ın cilvesi” olarak yorumladı.

Teknelerde ufak tefek kazalar da yaşanıyor. Team Alvimedica’nın medyacısı Amory Ross’un omuzu çıkarken Team Vestas Wind’den Tony Rae’nin de kaburgası çatladı. Ancak her ikisi de yarışa devam ediyor. 
Filoda  son durum ise şöyle:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder