4 Eylül 2012 Salı

VO65’ten ilk görüntüler


2014’te Alicante’den başlayacak Volvo Ocean Race’te Open 70’lerin yerini alacak VO65’in ilk görüntüleri basına dağıtıldı. Görüntüler tekneleri üretecek dört firmadan biri olan İtalya’nın Bergamo kentindeki Persico Tersanesi’nden. Görüntülere bakılırsa ilk VO65’in gövdesi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamış bile. 


Tersanede görevli Rick Deppe, “Bu tıpkı Michelangelo’nun Davut heykelini yapmasını beklemek gibi. Ama buradaki dev mermer bir strafor, Michelangelo da 5 akslı freze tezgahı Belotti” diyor. İlk VO65’in gövde kalıbı hazırlanmış, tekne gövdesi kalıpta hazırlandıktan sonra laminasyon işlemleri yapılacak. İlk gövdenin kasım ayı 
 sonunda tamamlanması bekleniyor. 


Persico aslında otomotiv ve denizcilik sektörü için kalıp üreten bir firma. Firma son yarışa katılan Abu Dhabi’nin Open 70’i Azzam’ın gövdesini yapmıştı. VO65’lerde de sadece gövdeden sorumlu. 

65ft (19,8 metre) boyunda, tek gövdeli ve one design olacak teknelerin tasarımını Farr Yacht Design yapıyor, inşaları ise dünyanın en iyi tersaneleri olan ve son teknoloji teknelere imzalarını atan İngiltere’deki Green Marine, Fransa’daki Multiplast, İtalya’daki Persico S.P.A.,  ve İsviçre’deki Decision S.A.’de gerçekleştiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder