21 Eylül 2012 Cuma

Artemis Racing’in yeni dümencisi Nathan Outteridge



 34. America’s Cup’ta, kupanın yeni sahibini belirleyecek final yarışlarına bir yıl kala takımlar 72ft’lik katamaranlarını birer birer suya indirirken bir yandan da takımlar arası transferler gerçekleşiyor. Bunun en dikkat çekicisi hiç şüphesiz, filonun en genç dümencisi olmasına rağmen San Fransisco’daki son ayakta müthiş çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Team Korea’nın dümencisi, Avustralya’nın olimpik madalyalı yelkencisi Nathan Outteridge’in İsveçli Artemis Racing’e transferi oldu. Team Korea’nın eski dümencisi artık Artemis’te, Terry Hutchinson’ın ekibinde yarışacak.

Skiff ve 49er sınıfındaki başarılarıyla tanınan Outteridge, önümüzdeki hafta takımla antrenmanlarına başlayacak. 3-7 Ekim’de San Fransisco’da yapılacak America's Cup World Series'in (ACWS) 2012-2013 serisinin ikinci ayağında da Artemis Racing-Red’in dümeninden olacak.

Londra Olimpiyat Oyunları’nda ülkesine 49er sınıfında altın madalya kazandıran Nathan Outteridge, Farr40 Dünya Şampiyonası’nı üçüncülükle tamamlayan Avustralyalı takım Transfusion’da taktisyenlik yapıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder