11 Eylül 2012 Salı

“St. Tropez’de ilk üçe gireceğiz”

-->

Naviga ekibi olarak geçtiğimiz hafta sonu Göcek’teydik. Çok istemesek de hem yaz sezonunu kapatmak hem de birinci gelecek takıma St. Tropez’ye bilet kazandıracak Amex Göcek Cup’ı yerinden izlemekti amacımız. Tam da istediğimiz gibi bir üç gün oldu. Hem keyifli yarışlar izledik hem de Göcek’te sonbaharın ilk günlerinin tadını çıkardık.

Bu sene gördük ki yarışa katılım çoğalmış, özellikle de profesyonel ekiplerin ilgisi artmıştı. Yarış filosunda İstanbul ve güneyin profesyonel takımlarının yanı sıra henüz tekne sahibi olmuş, ilk yarış deneyimini yaşayan amatör ekipler de vardı. Amatör ekiplerin yaşadıkları onca zorluklara rağmen yılmayarak yarışları tamamlamaları takdire şayandı. 


İki günlük Amex Göcek Cup’ın ilk gününde sosis rota iki yarış, ertesi gün de coğrafi rota tek yarış yapıldı. Bu üç yarışın en keyifli yanı St. Tropez bileti için İstanbul’un iki iddialı takımı Goblin 3 ve Orion arasındaki çekişmeyi izlemek oldu. Orion belli ki Göcek Cup’ı almaya kilitlenmişti. Ekip çok iyi yarıştı, ilk günkü sosis rotada şamandıraları hep ilk dönen takımdı. Coğrafi rotada da finişi Goblin 3’ten önce verdi. Ancak reyting farkının kurbanı oldu ve iki günlük sıkı mücadeleyi üçüncü olarak tamamladı. Takımın dümencisi Vedat Çalık, Amex yarışlarında önümüzdeki sene daha iddialı olacaklarını söyledi. Kaan Özgönenç dümenciliğindeki İzmir Yelken Akademisi yarışı ikincilikle tamamladı.

Goblin 3, Göcek Cup’ı alarak St. Tropez’ye gitmeye hak kazanan takım oldu. Ancak buradaki asıl önemli nokta; Aydın Yurdum dümenciliğindeki ekip yarışı kazanmanın haricinde bir başka başarıya daha imza atmasıydı. Takım, kupanın ilk ayağı Bosphorus Cup’ın ardından son ayağını da almayı başardı. Böylece Porto Cervo’dan sonra bir de St. Tropez’de mücadeleye hak kazandı.


Tüm yarışların sonunda, ödül töreni öncesi ekip gazetecilerle bir araya geldi. Aydın Yurdum Amex Cup’ın iki ayağını da almanın mutluluğuyla espriyi de burada patlattı: “Başka takımlar da kazansın diye Turgutreis ayağına girmedik, ama Göcek Cup’ı bırakmak istemedik.”

Yurdum şöyle devam etti:

“Şaka bir yana, Cowes Week çok özel bir yarış ve ona katılmayı çok isterdim. Ama Turgutreis’in şartları teknemize uygun değildi. Göcek ise tam da Goblin 3’e uygun bir rotaya sahipti. Nitekim tüm şartlar lehimize gelişti. Göcek’te yarışmak güzeldi.”


Aydın Yurdum konuşmasının sonunu da çok iddialı bir sözle bitirdi: “Porto Cervo’dan 22’incilikle döndük ama Melges 32 bize çok şey öğretti. St. Tropez’den ise çok iyi bir sonuç bekliyoruz. Eğer ilk üçe giremezsek bizde bir sorun var demektir.”

Les Voiles St. Tropez, 29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Goblin 3, burada Archambault 35’lerle yarışacak. Takım şimdi St. Tropez’de yarışacak ekibi belirliyor. Aydın Yurdum’un toplantıda da söylediği gibi bu aşamada en büyük avantajları kilo sınırının olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder