16 Eylül 2012 Pazar

Gözler Asterisk UNO’da



2012 Rolex Farr 40 Dünya Şampiyonası yarın Chicago kentindeki Michigan Gölü’nde başlıyor. İki gündür devam eden 2012 ABD serisinin son ayağı niteliğindeki Farr 40 PreWorlds’te aynı zamanda ısınma turlarını yapan sekiz ülkeden 20 takım arasında iki Türk ekip de ter döküyor. Farr 40 ABD serisinin sırasıyla Key West, Miami, Annapolis ve Newport’taki yarışlarını hiç atlamadan takip eden Asterisk Uno ve Provezza 8, dünyanın en iyi Farr 40 ekiplerine karşı mücadele verecek.

İki gündür devam eden Farr 40 PreWorlds yarışlarında birinciliği ABD’li Jim Richardson ve takımı Barking Mad aldı. Bu birincilik ekibe ABD serisinde de birinciliği getirmiş oldu. Son üç Farr 40 dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran takım doğal olarak 2012 Dünya Şampiyonası’nın da en iddialı takımı.


Serinin ikincisi ise Barking Mad’den üç puan geride gelen Alberto Rossi’nin İtalyan takımı Enfant Terrible. ORCi Offshore Dünya Şampiyonu olan Enfant Terrible, sadece iki ay önce Helsinki’deki Audi ORCi Dünya Şampiyonası’nda 45 rakibine karşı mücadele vermiş ve unvanını korumayı başarmıştı. Üçüncü sırada ise Wolfgang ve Angela Schaefer'ın Struntje Light’ı var. Alman takım, Enfant Terrible’dan sadece üç puan geride.


İki günlük yarışlarda özellikle Asterisk UNO büyük bir başarı gösterdi. Levent Özonur dümenciliğindeki ekip ilk gün yarışında 16, 6 ve ikincilik dereceleriyle günü altıncı sırada kapattı. İkinci gün takım parkura daha da ısınmış olacak ki en iyilerle birincilik mücadelesine girdi, şamandıraları ilk dönen takımlar arasında yer aldı. Böylece Asterisk UNO günü dördüncülükle bitirdi ve dünya şampiyonasına büyük bir moralle başladı.

Yarın start alacak 2012 Farr 40 Dünya Şampiyonası, 20 Eylül’de sona erecek. Şimdi gözler Farr40 PreWorlds’ten alnının akıyla çıkan Asterisk UNO’nun performansında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder