5 Eylül 2012 Çarşamba

Swan 70 Strabo, devlere meydan okuyacak



Görkemli teknelerin karşı karşıya geldiği Rolex Swan Cup’ın 17’ncisi, 10-16 Eylül’de Porto Cervo’da yapılacak. Bu yarışın bizim için ayrı bir önemi var çünkü ilk kez bir Türk teknesi bu önemli yarışta mücadele edecek: Swan 70 Strabo.

İlk kez temmuz ayında Aşağı Yarışı’nda karşımıza çıkan Derya Pozcu’nun 21,28 metrelik Swan 70’i Strabo yarışa katılmak için çoktan Porto Cervo’ya gitti bile. Deneyimli isimlerin yer aldığı Strabo ekibi, Orhan Tüker dümenciliğinde Levent Karabeyoğlu, Burak Gorbon, Selçuk Arıcan, Halit Berdan, Derya Pozcu, Mert Pozcu ve Egemen Şekeralp’ten oluşuyor.


Ekipten Burak Gorbon, yarışa katılım kararını nasıl verdiklerini şöyle anlatıyor: “Teknenin sahibi olan arkadaşımız Derya Pozcu, 2009’da tekneyi satın aldıktan sonra Karayipler’deki Swan Regatta’ya katıldı. Buradaki performansı üzerine Porto Cervo’daki yarışa davet edildi.”

Rolex Swan Cup’ın, dünyada Swan sahiplerinin katılabileceği en mücadeleci yarış olduğunu söyleyen Burak Gorbon ekip olarak kendilerine güvendiklerini söylüyor: “Aşağı Yarışı bizim için önemli bir antrenman oldu. Eksiklerimizi gördük ve bunları gidermek için çaba sarf ettik. Strabo zaten ilk sahibi tarafından Swan'a custom ısmarlanmış bir yarış/gezi teknesi olduğu için bu yarışlarda iyi bir derece yapacağına inanıyoruz.”



Derya Pozcu’nun ABD’de “görüp vurulduğu” Strabo’yu aslında dünya turuna çıkmak niyetiyle almış. Ancak performansı nedeniyle yarışmaya karar vermiş. Satın aldıktan sonra Newport’da Bucket Race, ardından “Spirit of Swan” kupasını kazandıkları Karayipler’deki Swan Regatta’ya katılmış. Yarış teknesinden çok performanslı bir açık deniz teknesi olan Strabo, yarışlardan önce bazı ağır donanımı çıkartılarak yarışa hazırlanıyor.



Bu arada 1984 yılından bu yana Rolex sponsorluğunda yapılan Swan Cup’a bu yıl 13 ülkeden katılım var. Yarışlar dört sınıfta yapılacak: 18,29 metre ve üstünün yarışacağı Maksi, 18,28 metre altının yarışacağı Grand Prix, Sparkman&Stephens tasarımlarının yarışacağı Klasikler ve Swan 45. Strabo, Maksiler’e meydan okuyacak. Rus Bronenosec (Swan 60), İspanyol Plis Play (Swan 80) ve Clem (Swan 56), İtalyan Shirlaf (Swan65) ve Alman Emma (Swan 60) yarışın favori tekneleri.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder