3 Eylül 2012 Pazartesi

Extreme Sailing Series’de işler karıştı



AC45’lerin küçük kardeşi X40’ların kapıştığı Extreme Sailing Series’in altı yıllık tarihinde ilk kez bir ayak iptal edildi. Hem de organizasyona sadece 10 gün kala.

Bu ay Sicilya’nın Trapani kentinde yapılması planlanan altıncı ayak, Trapani Belediyesi’nin gerekli bütçeyi sağlayamaması nedeniyle 10 gün kala  iptal edildi. Karar bugün açıklandı. Yarışın organizasyonunu gerçekleştiren OC Sport’un Genel Müdürü Mark Turner yaptığı açıklamada, yarışa sadece 10 gün kala iptal edilmesinin büyük bir hayalkırıklığı yarattığını söyledi. “Trapani Extreme Sailing Series’e, 2010 ve 2011’de iki kez başarılı bir şekilde evsahipliği yapmıştı. İşin sinir bozucu kısmı, anlaşmamız üç yıllıktı ve bu yıl üçüncüsünü yapacaktık. Ancak son birkaç aydır taleplerimize doğru dürüst yanıt alamıyorduk. Biz de hiç istemememize rağmen bu ayağı iptal etmek zorunda kaldık. İptal kararının bölgenin ekonomik ve politik sorunlarından kaynaklandığını belirtmemiz gerekiyor. Hiç istemezdik ama başka seçeneğimiz kalmadı.”

Extreme Sailing Series’de şimdi geriye kasımda yapılacak Nice ve aralık ayındaki Brezilya ayağı kaldı. Bu arada yarışların 2013 programı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bakalım önümüzdeki sene İstanbul programda yer alacak mı?


Bu arada serinin altıncı  ayağı geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin Cardiff kentinde yapıldı. Dört gün süren ayakta toplam 19 yarış yapıldı. Bu ayağa özel, evsahibi takım olarak Team Wales yarıştı. İngiltere’yi olimpiyatlarda temsil eden Team GB’nin 470’çisi Hannah Mills’in taktisyenliğindeki ekipte İngilizlerin yeni yıldızlarından Gallerli 49er’ci Dave Evans dümen tuttu. Yarışların ilk günü direklerini kıran ekip Cardiff ayağını sonunculukla tamamladı.

Liderlik mücadelesi ise iki kardeş takım Oman Air ve The Wave Muscat arasındaydı. ABD’li Morgan Larson dümenciliğindeki Oman Air toplamda 199 puana ulaşarak beşinci ayağın birincisi oldu. Bir diğer Arap takımı Leigh McMillan dümenciliğindeki The Wave Muscat da ikinci sırada yer aldı.

Genel sıralamada ise The Wave Muscat birinci, Oman Air de ikinci sırada yer alıyor.

Fotoğraflar: Lloyd Images

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder