3 Şubat 2013 Pazar

Acciona alabora oldu, Sanso hayatta



Vendee Globe’dan haber az önce geldi. Habere göre Javier Sanso’nun teknesi ACCIONA 100% Eco Powered Atlantik’te alabora oldu, Sanso şu an denizde kurtarma ekiplerini bekliyor.

Raporlara göre Sanso son olarak saat 10:49’da koordinatlarını takımına bildirdi. Madeira ve Azor Adaları’ndan Sao Miguel civarında 15kt havada seyreden teknede herhangi bir sorun yoktu. Ancak 10:52’de tekneden alarm geldi. Yaklaşık 20 dakika sonra da kara ekibi, yarış yönetimi tekneden EPIRB sinyalleri geldiğini iletti. Yarış merkezi tekneyle iletişime geçmeye çalıştı ancak yanıt alamadı. Hemen bölgeye gönderilen keşif uçağı 16:30 civarı bölgeye ulaştı ve Sanso’yu cansalında işaret fişeğiyle yerini göstermeye çalışırken buldu. Saat 17:50’de Azorların Terceira Adası’ndan bir kurtarma helikopteri bölgeye yönlendirildi. Helikopterin 23:00 civarı orada olması ve Sanso’yu kurtarması bekleniyor.

Kazanın neden kaynaklandığı konusunda henüz bir bilgi yok.

Teknesinde fosil yakıt kullanmayan ve yenilenebilir enerjiyle de dünyanın etrafının dolaşılabileceği mesajı vermeyi amaçlayan Sanso'nun finişe ulaşmasına çok az kalmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder