12 Şubat 2013 Salı

Aşağı Yarışı’nda rota Midilli Adası

Fotoğraf: Hasan Onuker

TAYK 2013 Yelkenci Toplantısı, dün akşam Moda Deniz Kulübü’nde yapıldı. Yarışçıların, hakemlerin ve TAYK yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda 2013 yarış sezonunun yarış takvimi ve yelkencileri bekleyen yenilikler duyuruldu.

Buna göre 2013 yarış sezonu 2 Mart’ta, yıllar sonra yeniden yapılacak TAYK-İzmit Yelken Kulübü Kupası’yla başlayacak. Yarışın Rotası Hereke-İzmit olacak. Bu yıl yarışçıları bekleyen en önemli yenilik ise Aşağı Yarışı rotasındaki değişiklik. 12 Temmuz’da start alacak yarışta bu yıl filo Çeşme’ye doğru değil, Midilli Adası’na doğru yelken basacak. Yarış, Setur Marina işbirliğiyle yapılacak. Aşağı Yarışı, 16-19 Temmuz Doğu Ege Yelken Haftası’yla devam edecek.

TAYK bu yıl,  Bursa Yelken Kulübü’yle ortak bir yarış da düzenleyecek. 29 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak ‘yarış hafta sonu’ çerçevesinde Trilye’de koy içi yarışlar da yapılacak.

TAYK’ın bu seneki önceliği tabii ki yarışçı güvenliği. Bu amaçla mayıs ayında RYI ile ortak ‘Denizde Hayatta Kalma’ (Sea Safety Survival) eğitimi düzenlenecek. İsteyen her yelkenci ücretini ödeyerek bu eğitime katılabilecek. Başvurunun yoğun olması halinde eğitim sayısı artırılabilecek. Eğitim almak isteyenler şimdiden TAYK’la iletişime geçebilecek. Bu arada geçtiğimiz yıl Aşağı Yarışı’nda yaşanan teknelerin sertifika tartışmasının önüne geçmek için yarış talimatnamesine konuyla ilgili madde eklenebilecek.

TAYK 2013 yarış sezonu 7 Aralık’ta TAYK Sonbahar Kupası’yla sona erecek. Yarış takvimiyle ilgili ayrıntılı bilgiye www.tayk.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder