4 Şubat 2013 Pazartesi

Kiwilerin ikinci AC72’si seyire hazır



34. America’s Cup’ın meydan okuyacak takımlarından ETNZ’nin ikinci AC72’si de tamamlandı. İki numaralı katamaran bugün suya indirilecekti ama hava koşulları buna izin vermedi. Bu arada Oracle’ın, antrenmanın daha ilk haftasında paramparça olan AC72’si de bugün yeniden denize kavuşacak.



ETNZ, ilk katamaranıyla antrenmanlarını gerçekleştirdikten sonra ikinci AC72’sini de tamamlayarak kupa yolunda önemli bir adım daha attı. Katamaranın bugün yapılması planlanan suya indirme töreni ise 28 knot rüzgar sebebiyle gerçekleştirilemedi. Takımın direktörü Grant Dalton törende yaptığı konuşmada “Biz katamaranımızı suya indireye hazırız ama hava hazır değil. Yarış kurallarına göre ikinci katamaranın 1 Şubat’tan önce denize indirilmesi yasak. Biz bu günü üç ay öncesinden planlamıştık. Ancak test seyirlerinden önce risk almak istemiyoruz” dedi.


İlk AC72’leriyle 30 günlük seyir antrenmanını, programdan iki gün önce 12 Aralık’ta tamamlayan takım hemen ardından ikinci katamarana yoğunlaşmıştı. Takımın çoğu zaman haftanın yedi günü, gece gündüz demeden çalıştığını söyleyen Dalton, çalışanları dört günlük izinle ödüllendireceklerini belirterek “Artık önümüzde Louis Vuitton Cup’a kadar sadece beş ayımız var. Ondan önce Auckland’da iki aylık yoğun antrenman yapacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder