8 Şubat 2013 Cuma

34. America’s Cup takvimi belli oldu



Bu yıl ABD’nin San Fransisco Körfezi’nde yapılacak 34. America’s Cup takvimi kesinleşti. Buna göre kupa sahibi (defender) Oracle Team USA, 7-21 Eylül’de yapılacak America’s Cup Final Yarışları’nda kendisine meydan okuyacak takımla (challenger) karşı karşıya gelecek ve büyük kupanın sahibi belli olacak.

Sezon 4 Temmuz’da, meydan okuyacak takımın seçileceği Louis Vuitton Cup’la başlayacak. Louis Vuitton Cup’ın final yarışları ise 17 Ağustos’ta start alacak. Yedi yarış alan takım ‘defender’, yani America’s Cup Final Yarışları’nda Oracle Team USA’e meydan okuyacak. Final yarışları 30 Ağustos’ta sona erecek.

Louis Vuitton Cup ve America’s Cup Final Yarışları arasında da genç yelkencilere fırsat tanımayı amaçlayan, AC45’lerle yapılacak Red Bull Youth America’s Cup gerçekleştirilecek. 1-4 Eylül tarihleri arasındaki bu yarışlara en az 10 ülkeden 19-24 yaş arası yetenekli yelkenciler mücadele edecek.

7-21 Eylül arası yapılacak America’s Cup Final Yarışları’nda 34. Kupa sahibi takım belli olacak.

Kupa sahibi Oracle Racing Team’e  meydan okumaya aday takımlar şöyle: İsveçli Artemis Racing, Yeni Zelandalı ETNZ, İtalyan Luna Rossa ve Team Korea. Bu dört takım Louis Vuitton Cup’ta ‘challenger’ olmak için birbirleriyle mücadele edecek. Kazanan Oracle’ın karşısına çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder