3 Şubat 2013 Pazar

Team SCA kadınları denize açıldı



2014-15 Volvo Ocean Race’in ilk takımı, tamamı kadınlardan oluşacak Team SCA ekibine aday ilk isimler belli oldu, hatta ekibin ilk bölümü bu hafta sonu deneme seyirlerine başladı. Yedişer kişilik iki gruba ayrılan adaylardan en iyi performansı gösterenler Volvo Ocean Race’te yarışmaya hak kazanacak.

Deneme seyirlerine çıkan ilk ekipte iki tanıdık isim var. Biri son Vendee Globe’a teknesi Saveol’le katılan, ancak yarışın beşinci günü direği kırıldığı için mücadeleden çekilmek zorunda kalan İngiliz Sam Davies. Diğeri de, yine Vendee Globe’a katılmak için uğraşan ancak sponsoruyla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle yarı yolda kalan Papua Yeni Gineli Liz Wardley. İlk ekipteki diğer isimler ise şöyle: Annie Lush (İngiltere), Carolijn Brouwer (Hollanda), Jeanne Gregoire (Fransa), Klaartje Zuiderbaan(Hollanda) ve  Stacey Jackson (Avustralya).


Takımın kurucusu Richard Brisius, ekibi toplamak için çalışmalara geçen ağustos ayında başladıklarını ve yüzlerce başvuru aldıklarını söylüyor. “Ekibe başvuru için uluslararası çapta bir duyuru yaptık ve adaylar da tam istediğimiz gibi farklı ülkelerden oldu. Yüzlerce başvuru sonunda elediklerimizi ikiye ayırdık. Amacımı dünyanın en iyi açık deniz kadın yarış ekibini oluşturmak. Hem birlikte çalışabilecek hem de yüksek performans gösterecek bir ekip olacak bu.”

Yedi kişiden oluşan ilk grup geçtiğimiz hafta Southampton’da toplandı ve ilk önce Solent’te yelken yaptıktan sonra yaklaşık iki ay önce aldıkları, şimdi ise SCA’in logosuyla giydirilen Puma’nın VO70’iyle Lanzarote’ye doğru yola çıktı. Takım, antrenman üssü olarak ideal hava koşulları nedeniyle İspanya Lanzarote’deki Puerto Calero olarak belirledi. Yedi aday burada beş günlük deneme seyirleri yapacak. İkinci aday grup da ayın ortalarında denize çıkacak.


Bu arada Sam Davies, Vendee Globe’daki şanssızlıktan sonra yeniden denize açıldığı için ne kadar  mutlu olduğunu açıkladı Twitter’daki hesabından. Bloguna da şunları yazdı:

“Daha önce de söylediğim için Les Sables d'Olonne’daki finişte olamadığım için çok mutsuz oldum. Ancak şimdi yeniden denizlere açılma vakti. Üstelik bu kez bir ekiple. Team SCA, kadın yelkenciler için muhteşem bir fırsat. Şimdi dünyanın en iyi kadın ekibini oluşturmak üzere denemelere başlıyoruz.”

Fotoğraflar: Rick Tomlinson


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder