29 Ağustos 2013 Perşembe

Team Red&White, süper maksiye terfi etti


Team Red&White ekibinden bir süredir pek bir haber almıyorduk. Ancak sessizliklerinin sebebi anlaşıldı. Meğer büyük bir organizasyonun hazırlığı içerisindelermiş. 24 ve 30 feet’ten sonra çok daha büyük bir tekneye terfi eden takım Maxi Yacht Rolex Cup’a katılmak üzere pazartesi günü Porto Cervo’ya gidiyor.

Mini maksi ve süper maksilerin mücadele edeceği yarış 1-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Mahmut Saral, Efe Kuyumcu, Arif Ayaz ve Melih Altınkut’tan oluşan Team Red&White ekibi de German Frers tasarımı, CNB üretimi 31,73 metrelik Only Now adlı teknede yarışacak. Yani 19 kişilik yarış takımının  dördü Team Red&White ekibi olacak. 2002 yılında İngiltere’de üretilen sloop armalı Only Now’ın dümencisi İspanyol yelkenci Pablo Benjumeda Arrobas. Taktisyeni ise 2011-12 Volvo Ocean Race’te Telefonica’da yarışan Jordi Calafat.


1980’den bu yana düzenlenen ve maksilerin ilk şampiyona yarış olan Maxi Yacht Rolex Cup, 18-24 metre mini maksi ve 30,5 metre üstü süper maksiler sınıfında yapılıyor. Aralarında 25 metrelik Aegir, 36 metrelik Shamrock gibi meşhur teknelerin de bulunduğu 24 teknelik filonun en büyüğü ise 48 metrelik İtalyan Nativa olacak. Ekibin Porto Cervo maceralarını Efe Kuyumcu’nun kaleminden Naviga’nın ekim sayısında ve tabii ki Başüstü’nde okuyabilirsiniz. Team Red&White’a Porto Cervo’da bol şans diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder