16 Ağustos 2013 Cuma

Fastnet’te baba oğulun zaferi

Fotoğraf: Kurt Arrigo/Rolex
Fastnet Yarışı’nın 88 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşti ve IRC sınıfının genel sıralama birincisi ilk kez iki kişilik bir ekip (doublehanded) oldu. Fransız baba-oğul Pascal ve Alexis Loison, JPK 1010 model Night and Day isimli tekneleriyle bu büyük zaferi elde etti.

İkili dün saat 07:19 sıralarında Plymouth’daki finiş hattını geçti. En yakın rakibi bir başka Fransız JPK 1010 Foggy Dew de sadece 7 dakika sonra finiş hattındaydı. Teknelerini şubat ayında alan baba-oğulun bu ikinci Fastnet yarışı. Baba Pascal, “Yaşadıklarımız bir rüya gibi. Bunu özellikle oğlumla birlikte başardığım için çok mutluyum” diyor. Aslında bir Figaro yarışçısı olan Alexis de başarılarının özel bir sırrı olmadığını, sırrın belki de yıllardır birlikte yelken yapmaları olduğunu söylüyor. “300 tekneye karşı yarıştık. Bir çoğu çok profesyonel büyük ekiplere sahipti. Ancak biz de çok iyi hazırlandık.”

İkilinin tek üzüntüsü Fastnet Kayalığı’nı geçerken manzaranın tadını çıkaramamak. “Ne zaman Fastnet’ten geçsek hava çok sisli oluyor. Biz geçerken yağmur vardı ve 300 metrelik görüş mesafesine sahiptik. Ama biliyoruz orada bir kayalık var” diye ekliyor Loison’lar.

336 tekneyle bu yıl katılım rekoru kıran Rolex Fastnet Yarışı bugün sona erdi, ödül töreni de şu sıralar yapılıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder