3 Ağustos 2013 Cumartesi

Sebastien Col liderliği sürdürüyor


International İstanbul Cup 2013’ün ikinci gününe Fransız yelkenci Sebastien Col ve ekibi damgasını vurdu. Bugün yapılan bir coğrafi rota ve bir şamandıra yarışının her ikisinde de Col ve ekibi birinciliği kaptırmadı.
İlk yarış olan coğrafi rota için start saat 12:10’da veridi. Start hattından ilk geçen takım Sebastien Col oldu. 


Hemen arkasında Oğuz Ayan yer alıyordu. Balonla start alan filo Kınalıada’ya doğru ilerlemeye başladı. Bir süre sonra Oğuz Ayan liderliği ele geçirdi, hemen arkasında da Doğa Arıbaş yer alıyordu. Sebastien Col ise dördüncü sırada olmasına rağmen arayı kapatmaya başlamıştı. Kınalıada’ya yaklaşırken öncü grup Oğuz Ayan, Doğa Arıbaş ve Celal Tümşen şeklinde sıralanmıştı. Kınalıada yakınlarında liderlik bu kez Levent Peynirci’ye geçmiş, Oğuz Ayan ise ikinciliğe düşmüştü. Sebastien Col da aradaki farkı kapatarak üçüncülüğe yükselmişti. Kınalıada iskelede kaldığında ise Fransız ekip liderliği ele geçirdi. Oğuz Ayan ve ekibi ise koyun içine girmeyi tercih ettiğinden rüzgarsız kalarak oldukça gerilere düştü. Açıktan giden Col, Peynirci ve Tümşen balonlarını doldurmuş ilerliyordu. Adayı dönüşte rüzgarın tazelemesiyle Col arayı biraz daha açarken en yakın rakibi ise Levent Peynirci ve ekibiydi. Ada dönüşü sırasında Levent Peynirci ekibinin başüstü adamı suya düştüX ancak başarılı bir manevrayla vardevalalara tutunan yelkenci kurtarıldı. Kınalıada’nın ardından finişe doğru Col ve Peynirci arasında tam bir kapışma yaşandı. Ancak bu kapışmadan galip çıkan Fransız takım oldu. Finişe üçüncü ulaşan takım ise Yunan George Panagiotidis ve ekibi oldu. Oldukça gerilerde kalan Oğuz Ayan ise arayı yavaştan kapatsa da finişe dördüncü sırada ulaştı.


Günün ikinci mücadelesi olan şamandıra yarışı için ise bu kez parkur Caddebostan açıklarıydı. İkinci yarışın startı saat 14:50’de verildi. Bütün şamandıraları ilk dönen takım Sebastien Col ve ekibiydi. En yakın takipçisi ise yine Levent Peynirci’ydi. Yarışın sonunda finiş hattına ulaşan takımlar sırasıyla Sebastien Col,  Levent Peynirci ve George Panagiotidis ve ekibi oldu.


Tezmarin-Beneteau tarafından, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) ve İstanbul Yelken Kulubü (İYK) ortaklığında Audi ve Garanti Leasing markalarının desteğiyle düzenlenen, organizatörlüğünü Ana Yelken Organizasyon’un (AYO) üstlendiği International İstanbul Cup 2013 yarın yapılacak iki şamandıra yarışıyla sona erecek. Ödül töreni ve kapanış partisi saat 18:30’da.

İkinci günün sonunda genel sıralama şöyle:

1) Sebastien Col ve ekibi
2) Levent Peynirci ve ekibi
3) George Panagiotidis ve ekibi

Fotoğraflar: Tuğçe Yener




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder