2 Ağustos 2013 Cuma

Peynirci ve Ayan, Col’a meydan okudu


International İstanbul Cup 2013 nihayet bugün başladı. Beneteau Platu 25’lerin üç gün sürecek mücadelesinde ik gününde planlandığı gibi üç şamandıra yarışı Fenerbahçe-Kınalıada arasına kurulan parkurda yapıldı. 7-8 knot havayla başlayan yarışlar ilerleyen saatlerde 12-13 knot’la devam etti. Col, ününün hakkını verdi ancak günün en az onun kadar iki takımı, Levent Peynirci ile Oğuz Ayan ve ekibiydi. Filonun en iddialı ismi Fransız Sebastien Col ve ekibi neredeyse tüm yarışları ön sırada götürürken Ayan ve Peynirci liderliğindeki Türk ekipler kelimenin tam anlamıyla Fransız takıma meydan okudu. 


Saat 12:40’ta başlayan ilk  yarışta start hattından ilk çıkan takım, Onur Bilgen ve ekibi oldu. İlk şamandırayı birinci sırada dönen takım da Onur Bilgen’di ancak daha sonra Sebastien Col ve takımının gerisinde kaldı. Lider durumdaki Col’u Oğuz Ayan ve Levent Peynirci takip ediyordu. Özellikle son turda liderlik el değiştirdi ve ilk yarışın sonunda Oğuz Ayan ve ekibi finişe ilk ulaşan tekne oldu.


Birinci yarışın tamamlanmasının ardından sıra ikinci yarışa gelmişti. Col ve ekibi yine açık ara öndeydi, arkasından ise Oğuz Ayan ve ekibi geliyordu. İlk şamandırayı Fransız ekip dönerken Oğuz Ayan ve ekibi balonu kaçırınca Maltalı takımın gerisinde kaldı. İkinci yarışta finişlerin birbirine oldukça yakın gerçekleşmesi, yaşanan sıkı mücadelenin göstergesiydi. Hattı ilk geçen yine Sebastien Col ve takımı oldu. Onu Rus Gleb Bobirenko ile Levent Peynirci ekipleri takip etti.


Günün en heyecanlı mücadelesi üçüncü yarışta gerçekleşti.  14:40’ta, teknelerin birbirine çok yakın çıkış yaptığı startın ardından Sebastien Col, Levent Peynirci ve Oğuz Ayan arasındaki yakın rekabet başladı. İlk şamandırayı dönen takım Col ve ekibiydi. Bir sonraki şamandırayı ise Fransız ekip ve Oğuz Ayan neredeyse başa baş döndü. Son şamandırada bu kez Peynirci ve ekibi öne geçmişti, ardından Col ve Oğuz Ayan ekipleri geliyordu. Finişe sırasıyla ulaşan takımlar Levent Peynirci, Oğuz Ayan ve Sebastien Col oldu. Yarışlar yarın birer şamandıra ve coğrafi rota yarışıyla devam ediyor. Yarışta, sekizi yabancı altı takım mücadele ediyor.


Günün genel sıralaması şöyle:
1) Sebastien Col ve ekibi
2) Levent Peynirci ve ekibi
3) Oğuz Ayan ve ekibi

Fotoğraflar: Tuğçe Yener


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder