14 Ağustos 2013 Çarşamba

Team SCA kızları kendini kanıtladı

Ian Walker, SCA ekibini kutluyor.
Fotoğraf: Rick Tomlinson/Team SCA
Pazar günü 45’inci kez start alan, dünyanın en zorlu açık deniz yarışlarından Rolex Fastnet Race’te çok gövdelilerin ardından finişler devam ediyor. Önceki yılların aksine oldukça hafif havada gerçekleşen ve dolayısıyla alabora ya da direk kırma gibi olayların meydana gelmediği  bu yarışta gözler hiç kuşkusuz, önümüzdeki yıl Volvo Ocean Race’te sınavını verecek kadınlar takımı Team SCA’in üzerindeydi.

Canting Keel sınıfında yarışan Sam Davies skipper’lığındaki kızlar takımının en büyük rakibi, Volvo Ocean Race’te de karşı karşıya geleceği rakiplerden biri olan Abu Dhabi Ocean Racing’di. Aylardır takımın merkezi Lanzarote’de antrenmanlarını sürdüren ve ekip olarak ilk kez parkura çıkan Team SCA ile Ian Walker skipper’lığındaki Abu Dhabi arasında yarış boyunca çok sıkı bir mücadele yaşandı. Yarışın büyük bölümünde Team SCA liderliği sürdürürken, Abu Dhabi dün gece geç saatlerde liderliği ele geçirdi ve finişe ilk ulaşarak Canting Keel sınıfında ‘line honour’ unvanını elde etti. Team SCA ise, Abu Dhabi’den sadece 12 dakika sonra Plymouth’daki finiş hattındaydı. Düzeltilmiş zamanda sınıfın birincisi Fransız Cartouche ekibi olurken Team SCA dördüncü, Abu Dhabi de beşinci oldu. SCA, Fastnet Yarışı sayesinde önümüzdeki yıl gireceği çok sert mücadele öncesi performansını da kanıtlamış oldu.

Bu arada IMOCA 60’lardada finişe ilk ulaşan Vendee Globe birincisi François Gabart’dı. İlk Fastnet deneyimi olmasına rağmen çok iyi yarış çıkaran Gabart, Macif’iyle başarısını bir kez daha perçinlemiş oldu. Tek gövdeli teknelerde de  Esimit Europa 2, finiş hattını birinci olarak geçmeyi başardı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder