5 Ağustos 2013 Pazartesi

International İstanbul Cup 2013’te birinci Sebastien Col


Tezmarin-Beneteau tarafından, Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) ve İstanbul Yelken Kulubü (İYK) ortaklığında Audi ve Garanti Leasing markalarının desteğiyle düzenlenen, organizatörlüğünü Ana Yelken Organizasyon’un (AYO) üstlendiği International İstanbul Cup 2013 dün yapılan iki şamandıra yarışı ve ardından ödül töreniyle sona erdi. Fransa, Rusya, Malta’nın da aralarında bulunduğu sekizi yabancı toplam 14 takımın üç gün boyunca Beneteau Platu 25’lerle verdiği mücadelenin galibi Fransız takım Sebastien Col ve ekibi oldu.


1 Ağustos’ta başlayan organizasyonun son iki mücadelesi dün Fenerbahçe-Kınalıada arasına kurulan parkurda şamandıra yarışı olarak yapıldı. İlk yarışın startı saat 13:40’ta verildi. Start hattından ilk çıkan takımlar sırasıyla Levent Peynirci, Rus takım Gleb Bobirenko ve Sebastien Col oldu. Birinci şamandıra dönülürken lider durumdaki  Col ve ekibiyle ona çok yakın seyreden Peynirci arasında sıkı bir kapışma yaşandı. Onur Bilgen ekibi ise startta şamandıraya değdiğinden ceza dönüşü yapmak zorunda kaldı. Bu arada atağa geçen Yunan George Panagiotidis ve ekibi birinci şamandırayı Col ve Peynirci’nin arkasından dönmeyi başardı. İkinci şamandıra dönüşünde de sıralama değişmedi. Ardından Fransız ekip arayı açarak saat 14:30’da finişe rahat bir şekilde ilk sırada ulaşmayı başardı. Son anda sürpriz yapan Gleb Bobirenko ve ekibi ikinci olurken onu Peynirci takip etti.


İkinci ve son yarışın start düdüğü ise 15:00’te çaldı. Col, Bobirenko, Hırvat Tihana Tadinac, Panagiotidis ve Peynirci çok yakın start aldı ancak bir süre sonra Fransız takım arayı açarak bir kez daha filonun lideri oldu. Yarış süresince tüm şamandıraları açık ara ilk sırada dönen takım bu yarışı da rahatlıkla alarak International Istanbul Cup 2013’ün birincisi oldu. Üç günlük mücadelenin sonunda ikincilik kürsüsüne Levent Peynirci ve ekibi, üçüncülüğe de Oğuz Ayan ve ekibi çıktı.

International Istanbul Cup 2013’ün ödül töreni dün akşam İstanbul Yelken Kulübü’nde düzenlenen partiyle sahiplerine verildi. Yarışın birincisi Sebastien Col, yaptığı konuşmada Türkiye’de yarışmanın çok keyifli olduğunu ve bir sonraki yarışı heyecanla beklediğini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder