24 Mayıs 2012 Perşembe

Europa Warm’up’ta saniye farkıyla finiş



 Vendee Globe’a ‘ısınma turu’ niteliğindeki Europa Warm’up 19 Mayıs Cumartesi günü Barcelona’dan start almış ve yedi Imoca 60 yarışın ilk etabı olan Cascais’e doğru yola çıkmıştı. Dört günün sonunda dün Cascais’deki finişe ilk ulaşan takım Virbac-Paprec 3’le yarışan Jean-Pierre Dick ve ekibi oldu. Dick ve ekibinden yaklaşık altı dakika sonra hocası Michel Desjoyeaux’yu da yanına alan François Gabart’ın takımı Macif  hattı geçti. En heyecanlısı ise üçüncü takım PRB’nin finişiydi. Çünkü Vincent Riou ve takımı, Macif’ten sadece 53 saniye sonra hattı geçerek üçüncülüğünü ilan etti

 
Barcelona’dan start aldıktan sonra takımlar Atlantik’e çıkışlarını sağlayacak Gibraltar Kanalı’na doğru ilerledi. Akdeniz’den aşağı iniş boyunca Virbac-Paprec 3 yarışı önde götürüyordu. Ancak Gibraltar Kanalı’na geldiklerinde Jean Pierre Dick bir taktik hatası yaptı. Dümenini Fas’a doğru kıran Dick ve ekibi, tamamen rüzgarsız bir alana girerek geride kaldı. Riou’nun bu hatasından avantaj sağlayan Vincent Riou filonun önüne geçti. Gibraltar Kanalı çıkışında ise işler tamamen değişti ve üç takım bir anda kendilerini çok yakın seyreder halde buldu. Başa baş devam eden bu son 24 saatin galibi ise Virbac-Paprec 3 oldu. Jean Pierre Dick ve ekibi birinci ayağı 4 gün, 3 saat, 44 dakika ve 17 saniyede tamamladı. 

 
 Saniyelik farklarla ilk üçün belirlendiği yarışın sonunda skipper’lar da çok heyecanlıydı. Jean Pierre Dick, “İnanılmaz anlar yaşadık” diyerek şöyle devam etti: “Yarışın ortalarında birbirimizin nerede olduğu konusunda hiçbir fikrimiz yokken finişte bir anda kendimizi yanyana bulduk. Oyunlarla dolu müthiş bir mücadeleydi.”

François Gabart da “Çok sıkı bir yarış olsun istiyorduk, isteğimiz gerçekleşti. Özellikle son 24 saat çok eğlenceliydi” diye konuştu. 53 saniye farkla ikinciliği kaçıran PRB’nin skipper’ı Vincent Riou ise yaşadığı hayalkırıklığını dile getirdi ve şunları söyledi: “Hayalkırıklığına uğrasak da bu kadar yüksek seviyede rakiplerle yarışmak çok etkileyiciydi. Yarış çok iyi gitti, daha önemlisi stratejilerimiz çok iyiydi. Çok zorlu bir etap oldu.”

Yarışın ikinci ayağı olan La Rochelle etabı 26 Mayıs Cumartesi günü start alacak. İlk etapta yanlarında üç kişiyle yarışan skipper’lar Vendee Globe’a gerçek bir hazırlık olması amacıyla bu kez solo mücadele edecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder