16 Mayıs 2012 Çarşamba

ACWS’den son dakika haberleri

America’s Cup World Series 2012’nin (ACWS) Venedik ayağı yarın start alıyor. Takımlar yerel saatle 14:15’te start hattında olacak. Yarın iki filo yarışı ve match race çeyrek finalleri yapılacak.


Takımlar bugün 30 knot havada ve şiddetli yağmurda antrenman yaptılar. Antrenmanlar sırasında Oracle Team USA Spithill’de hasar meydana geldi. Tekne yarın sabaha kadar tamir edilmiş olacak. Oracle Racing’den bir haber daha vardı bugün. Takımın genel müdürlüğüne iki kez America’s Cup şampiyonu Grant Simmer’in getirildiği açıklandı. Simmer günlük operasyonlardan, CEO Russel Coutts ise daha üst düzey görevlerden sorumlu olacak. İkilinin yolu ilk kez kesişmiyor. Sinner, İsveçli takım Alinghi’yi 2003’te yapılan 31. America’s Cup’la ilk kez kupaya girmesini sağlayan isim. Alinghi o yıl yarışlardan birincilikle çıkmış ve kupaya sahip olan ilk Avrupalı takım olmuştu. Takımın dümenciliğinde ise Russel Coutts vardı. İkili bugün ABD’li bir takımda, Oracle’da yeniden biraraya geldi.

Grant Simmer
Venedik ayağının bir sürprizi de Russel Coutts’un yeniden parkura çıkacak olması. Oracle Team USA Bundock’ta taktisyen olarak yarışacak olan Coutts, halen Laser sınıfında olimpiyat yarışlarına hazırlanan Tom Slingsby’nin yerine geçecek.

Bu arada bugün takımların dümencileri basın toplantısıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Gözler, aralarında sadece bir puan fark bulunan Oracle Team USA dümencilerinden Jimmie Spithill ile ETNZ’nin dümencisi Dean Barker’daydı. Konuşmasında Venedik ayağının zorluğuna dikkat çeken Spithill, “Herkes seriyi kazanmak istiyor. Ama Venedik çok zorlu bir yarış olacak. Şu anki aşamada herkes kazanabilir  gibi görünüyor. Ancak bu ayakta puanlar alt üst olabilir. Venedik yarışçılar için gerçek bir test, izleyiciler için de müthiş bir mücadele olacak” dedi.



Dean Barker da, “Bu yarışla ilgili tek bildiğimiz San Fransisco’da Louis Vuitton Cup’ı elde etsek bile önümüzdeki yıl öğrenme sürecimizin devam edeceği. Her ayakta takımların bir adım daha ileriye gittiğini izleyiciler de fark ediyordur. Bu tam anlamıyla içgüdülerimizi yeniden keşfetme süreci. Bu, en doğru noktaya ulaşmayı başarabilen takımın hikayesi olacak” diye konuştu.

2011-12 ACWS puan durumu:

1.    ORACLE TEAM USA-Spithill: 67 puan
2.    ETNZ: 66 puan
3.    Artemis Racing: 54 puan
4.    Energy Team: 48 puan
5.    ORACLE TEAM USA- Bundock: 47 puan
5.    Team Korea: 47 puan
7.    China Team: 26 puan
8.    Luna Rossa Piranha: 19 puan
9.    Luna Rossa Swordfish: 12 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder