2 Mayıs 2012 Çarşamba

AC World Series’de 50 bin Euro heyecanı


AC World Series’in ikinci ayağı 17-20 Mayıs’ta Venedik’te yapılacak. Ancak bu etabın diğerlerinden farkı var. O da 50 bin Euro’luk para ödülü. Venedik Belediyesi kesenin ağzını açmış ve etaptan önce yapılacak yarışın sonuna 50 bin Euro’luk para ödülü koymuş.  

Para ödülü etabı birincilikle bitirene değil, ikinci ayaktan önce düzenlenecek City of Venice Trophy adlı yarışın liderine verilecek. Etaptan önce, 12-13 Mayıs’ta düzenlenecek trofede beş adet 30 dakikalık saatlik filo yarışı yapılacak. Fakat esas heyecan ikinci günün uzun rotalı filo yarışında. Bu mücadelede finişe ulaşacak ilk takım 30 bin Euro kazanacak. Kalan 20 bin Euro da 30 dakikalık filo yarışında ilk üçe giren takımın ekibine dağıtılacak. Bu yarışın sonuçları AC World Series’in sıralamasını etkilemeyecek.

Para ödülünün takımlar arasındaki rekabeti ateşleyeceği kesin. Nitekim ilk etabın birincisi Luna Rossa’nın dümencisi Max Sirena’nın konuyla ilgili açıklaması durumu ortaya koyuyor. “Bu ödül yarışa daha büyük bir anlam katmış. Bu yarış hem takımlar hem de izleyiciler için çok heyecanlı olacak” diyor Sirena.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder