15 Mayıs 2012 Salı

Europa Warm’up yolcusu kalmasın!



19 Mayıs’ta Barcelona’dan start alacak Europa Warm’up Race filosu yarış köyüne ulaşmaya başladı. Dün İspanyol Acciona’nın ardından bugün Groupe Bel, Macif, Banque Populaire ve PRB de Barcelona’ya geldi. Geriye Cheminées Poujoulat ve Virbac-Paprec 3 kaldı. Yarış köyüne yarın ulaşacak bu iki tekneyle filo tamamlanmış olacak. 

The Groupe Bel’in dümencisi Kito de Pavant, artık tam anlamıyla yarış moduna geçtiğini söylüyor. “Yarışın ilk ayağı teknelere, ikinci ayağı ise dümenciye yönelik olacak” diyen Pavant şöyle devam ediyor: “Biliyorsunuz ilk ayakta bir ekiple yarışacağız. Ekiple  yarıştığınızda teknenizin limitlerini de zorlayabilirsiniz. Ancak tek başınıza olduğunuzda bu mümkün değil. İkinci etapta da solo yarışacağız. Dolayısıyla ilk ayak teknemi, ikinci ayak da kendimi sınamak için iyi bir fırsat olacak. Rota Vendee Globe kadar uzun değil. Ama hava çok değişken ve zorlu hava koşulları bizi bekliyor.” 

2007’de suya inen Groupe Bel, daha önce Transat Jacques Vabre, Transat B to B, İstanbul Europa Race gibi yarışlarda podyum görmüş bir tekne. 

Diğer yandan yarış öncesi bir açıklama da Acciona’nın dümencisi Javier “Bubi” Sanso’dan geldi. Yarış köyüne ilk ulaşan tekne diğerleri geldiğinde antrenmanlarına devam ediyordu. Çok sıkı hazırlık yaptıklarını söyleyen İspanyol yelkenci, “Bu, Vendee Globe öncesi en önemli yarış. Uzunca bir süredir teknedeki son ayarlamaları yapıyoruz, özellikle de bilgisayar sisteminde. Her şeyin en iyi durumda olduğundan emin olmalıyız çünkü her şey başımıza gelebilir. Dolayısıyla bu yarış Vendee öncesi 
son kontroller için çok iyi bir fırsat” dedi.

Yedi Imoca 60, 19 Mayıs’ta Cascais’e doğru yola çıkacak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder