29 Mayıs 2012 Salı

Büyük ödül Porto Cervo, Cowes ve St. Tropez...



Yeni adıyla American Express Bosphorus Cup etkinlikleri, bugün yarışın resmi fotoğrafçısı Kaan Verdioğlu’nun Lucca’daki sergisiyle başladı. 31 Mayıs Perşembe günü saat 16:30’da yapılacak antrenman yarışının ardından büyük mücadele  cuma günü başlayacak pazar gününe kadar devam edecek.  

American Express Bosphorus Cup’ta bu yıl da birçok sürpriz var. Ama en büyük sürpriz ödüllerde. Önceki yıllarda Bosphorus, Turgutreis ve Göcek Cup birincilerini Fransa’da yapılan Les Voiles St. Tropez yarışına götüren organizasyon bu kez üç ayağın birincisini, yurtdışında üç farklı yarışa götürecek. 
 
Buna göre Bosphorus Cup birincisi 28 Haziran-1 Temmuz’da Porto Cervo’ya, Turgutreis Cup birincisi 11-18 Ağustos’ta Cowes Week’e, Göcek Cup birincisi de 29 eylül-7 ekim tarihinde St. Tropez’ye gidecek. Yarışın Turgutreis ayağı 21-22 Temmuz, Göcek ayağı da 8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak.


Bosphorus Cup’ta bu yılın diğer yeniliklerine gelirsek... 10 yıldır yarışın organizasyonunu üstlenen ORG Sports’tan Orhan Gorbon anlatıyor:

“Bu yıl ilk kez yarışın iPhone ve iPad uygulaması da yapılacak. Henüz hazırlık aşamasındaki uygulamanın önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanıyor. Uygulamayı indiren iPhone ve iPad kullanıcıları tekne ve yarış sonuçlarıyla ilgili anında bilgi alabilecek, yarışın videolarını izleyebilecek. Ayrıca her gün saat 17:30’da “Medya Saati” yapılacak. Bu etkinlikte o günün seçilen yelkencileriyle basın toplantısı yapılacak, röportaj ve söyleşiler gerçekleştirilecek, günün yarışı değerlendirilecek.

Bu sene bir fotoğraf yarışması da düzenliyoruz. 2 Haziran Cumartesi günü Boğaz’da yapılacak yarışta çekilen ve “yelkenlerbogazda” hashtag’iyle (#Yelkenlerbogazda) ile Instagram üzerinden paylaşılan fotoğraflar arasında birinci seçilen fotoğrafın sahibine İstanbul Sailing Academy’den yelken eğitimi ödülü verilecek. Ayrıca yarışla ilgili her gelişme www.bosphoruscup.org adresi ile Facebook ve Twitter hesaplarından takip edilecek. Yarışlarla ilgili anlık haberler Milli Yelkenci Berk Can Biren tarafından aktarılacak.”

  Fotoğraflar: Kaan Verdioğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder