20 Mayıs 2012 Pazar

Loick Peyron Venedik'e damgasını vurdu



ACWS’nin Venedik ayağı öncesi yapılan tahminler tuttu ve final yarışı sonunda dengeler değişti. Etabın ilk yarışlarından itibaren çok iyi performans gösteren Loick Peyron’lu Energy Team, final yarışında da aynı başarıyı gösterdi ve zaferi elde etti.

Ekipler dün çok hafif hava koşullarında start aldı. Muhtemelen bu serinin en zorlu yarışıyla karşı karşıya kalacaklarının da farkındaydılar. Arada kendini gösteren sağanaklar, pozisyonların an be an değişmesine neden oldu. Yarışın ilk dakikalarında Peyron, bir hava kanalı yakalayarak filonun önüne geçti. Onu birkaç dakika sonra Oracle Team USA Spithill aynı avantajı yakalamayı başardı. Kıran kırana geçen yarışta finiş hattına ilk ulaşan Peyron ve ekibi oldu. Onu Jimmie Spithill ve ekibi takip ederken hemen arkalarından ETNZ ve Artemis Racing  finişe ulaştı. Öncü grubun çok gerisinde kalan filonun geri kalan kısmı yarışı, zaman limitine yakın bir sürede tamamladı. 


Yarış sonrası konuşan Peyron, “Sanırım hafif hava koşulları bize daha uygun. Aslında bu tür havalara çok alışkınım. Bu bizim için çok büyük bir başarı. Küçük bir takımız ama umarım bu sadece bir başlangıç olur” dedi.

2011-2012 serisinin son yarışı önümüzdeki ay 26 Haziran-1 Temmuz arası ABD’nin Newport kentinde yapılacak. Bu yarışın sonunda serinin birincisi de belli olacak. Genel sıralamada puan durumu şöyle:

1.    ORACLE TEAM USA Spithill-84 puan
2.    Emirates Team New Zealand-80 puan
3.    Artemis Racing-71 puan
4.    Energy Team-65 puan
5.    Team Korea-56 puan
6.    ORACLE TEAM USA Bundock-53 puan
7.    Luna Rossa Piranha-34 puan
8.    China Team-31 puan
9.    Luna Rossa Swordfish-21 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder