11 Mart 2013 Pazartesi

Sınavı hangi kadın yelkenciler geçecek?

Fotoğraf: Richard Tomlinson

2014-15 Volvo Ocean Race’in tek kadın takımı Team SCA’in yakın takipçisiyiz. Takımı oluşturmak için çok titiz bir çalışma yürüten Richard Brisius yönetimindeki seçme ekibi, adayları sıkı bir elemeden geçirmeye devam ediyor. Lanzarote’de devam Team SCA seçmelerine geçtiğimiz günlerde üçüncü grup da ulaştı. 10 günlük sıkı bir elemeden geçecek yeni gelen ekibin üçü olimpiyat madalyalı.

Yeni gelenlerden İspanyol Tamara Echegoyen geçtiğimiz yaz Londra Olimpiyatları’nda Elliott 6m sınıfında altın; yine İspanyol Natalia Via-Dufrense  1992 Barcelona ve 2004 Atina Olimpiyatları’nda, 470 sınıfında gümüş; Hollandalı Annemeike Bes de 2008 Pekin Olimpiyatları’nda, Yngling sınıfında gümüş madalya kazanmıştı. Olimpiyat madalyasız dördüncü aday ise İsveçli yelkenci Anna Lena Elled.

Takımın koçluğunu, Puma Ocean Racing’in eski koçu Brad Jackson yapıyor. Jackson, “Tabii ki öncelikle her adayın yelken yeteneklerine bakıyoruz. Ancak önemli bir kriterimiz de takım ruhuna uyum sağlayıp sağlayamadıkları. Bu özellik yarış esnasında çok önemli” diyor. Bu 10 günlük elemede adayların fiziksel kondisyonlarının yanında sağlık durumlarına da bakılıyor.

Son dört adayla birlikte bugüne kadar elemelere katılan kadın yelkenci sayısı 18’e ulaştı. Daha  da devamı gelecek. Kesinleşen ekip bu yılın sonlarına doğru açıklanacak.

İlk ekip: Annie Lush (İngiltere), Carolijn Brouwer (Hollanda), Jeanne Gregoire (Fransa), Klaartje Zuiderbaan (Hollanda), Liz Wardley (Avustralya), Sam Davies (İngiltere), Stacey Jackson (Avustralya).

İkinci ekip: Alicia Ageno (İspanya), Sally Barkow (ABD), Karin Berg (İsveç), Sophie Ciszek ve Jessica Sweeney (Avustralya), Robin Hilton (Kanada) ve Justine Mettraux (İsviçre).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder