27 Mart 2013 Çarşamba

Güçler birleşti



 3 Kasım’da Fransa’nın La Havre kıyılarından start alacak olan, en önemli transatlantik yarışlarından Transat Jacques Vabre’la ilgili haberler yavaş yavaş dökülmeye başladı. Geçenlerde son Vendee Globe’un efsane ismi Jean Pierre Dick’in yeni MOD70’ini suya indirdiğini ve bu yarışa hazırlandığını yazmıştım. Bu kez haber Safran cephesinden.

Son Vendee Globe’da yarıştan sadece bir gün sonra salması düşerek yarıştan çekilmek zorunda kalan Guillemot şimdi tüm enerjisini Transat Jacques Vabre’a vermiş durumda. İki kişilik ekiplerin mücadele ettiği bu yarışta Guillemot’a çok gövdeli uzmanı yelkencilerden biri olan Pascal Bidegorry’nin eşlik edeceği açıklandı. Bu, Guillemot ve Bidegorry’nin ilk yarışı değil. İkili daha Round Britain and Ireland’da birlikte yarışmıştı. Diğer yandan her iki yelkencinin de Transat Jacques Vabre’da birincilikleri var; Guillemot Safran’la 2009’da, Bidegorry de 2005’te Banque Populaire ile birinci olmuştu.


Dev trimaran Banque Populaire V’in üretim aşamasında görev alan Bidegorry, Loick Peyron’un bu tekneyle 2012’de elde ettiği Jules Verne Trophy rekorunda ekibinde yer alıyordu. Fransız yelkenci halen Yann Guichard’ın MOD70’i Spindrift Racing ekibinde yarışıyor. Guillemot bu işbirliği konusunda şunları söylüyor: “Daha önce birlikte yaptığımız seyirlerde birbirimizi çok iyi tamamladığımızı gördük. Pascal hava durumu konusunda Vendee Globe’da da bana yardımcı olmuştu. Özetle ikimiz çok iyi anlaşıyoruz ve bu, Atlantik geçişi için en önemli faktörlerden biri.

Vendee Globe’un ardından karaya alınan ve 25 Nisan’da yeniden suya inmesi planlanan Vincent Lauriot Prevost ve Guillaume Verdier tasarımı Safran’ın üretimine 2006’da Larros Tersanesi’nde başlandı, 2007’de suya indi. IMOCA sınıfının en yenilikçi ve en hafif teknelerinden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder