12 Mart 2013 Salı

Bozburun’da sınırlar zorlanıyor



Bildiğiniz üzere Extreme Sailing Series 2013’ün ayakları açıklanmıştı. Buna göre serinin Türkiye ayağı 20-23 Haziran tarihleri arası yapılacak. Aldığımız duyumlar parkurun ilk yıl olduğu gibi Haliç’e taşınacağı yönündeydi. Ama sonra gelen bir başka haber ise yarışların Pendik açıklarında yapılacağını söylüyordu. Haliyle henüz net bir bilgi yok. Haber geldikçe aktarmaya çalışacağım. Bu arada yine bildiğiniz gibi bu yıl İstanbul ayağında ilk kez bir Türk takımı yarışacak. Serinin İstanbul ayağına üç ay kala Edhem Dirvana liderliğindeki ilk Türk Extreme takımının çalışmaları son sürat devam ediyor. Hepsi de hız tutkunu ekip, geçen günlerde Bozburun’da ikinci antrenman kampını yaptı. İşin ruhuna uygun olarak taklalar atmayı da ihmal etmedi. Biz de Naviga sayfalarında aktarmak için Edhem’e antrenmanın nasıl geçtiğini sorduk. İşte röportajdan bazı notlar, devamı Naviga'nın mart sayısında.

Ateş Çınar, Edhem Dirvana, Deniz Çınar, Cem Selçuk, Onur Bilgen, Can Bayülken
  ·      İlk kampımızı aralık ayında Mitch Booth’la yapmıştık. İkincisini ise 25 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdik. Kampa takım sporcularımızdan Deniz Çınar, Ateş Çınar, Onur Bilgen, Can Bayülken, Cem Selçuk ve Anıl Berk Baki katıldı.

·       Haziran’da İstanbul’da yapılacak Extreme Sailing Series için için ne kadar antrenman yapsak az, ancak bu bizi daha da kamçılıyor. Sporcuların tekne hakimiyeti ve kondisyonda kısa zamanda gösterdikleri gelişme gerçekten ümit vaat ediyor.

·       Kampta geçen seferki gibi Formula 40 teknemiz Freezone ve Formula 20 teknemiz Fox ile antrenmanlar yaptık. İki teknenin de süratine yetişmek yüksek miktarda konsantrasyon ve fiziksel kondisyon gerektiriyor. Kampa katılan bütün sporcular şimdiye kadar kullandıkları hiç bir teknenin onları bu kadar zorlamadığını söylüyorlar. 



·       Yüksek hızlarda yelken seyri esnasında yapacağınız bir hata ile tekne hızı bir anda sıfır olabiliyor ve siz de kendinizi mancınıktan fırlatılmışçasına öne doğru uçarken bulabiliyorsunuz. Sonra tekneyi düzeltmek için de ciddi bir efor sarf etmeniz gerekiyor.

·       İlk kampta Mitch Booth'dan yüklü miktarda bilgi edinmiştik, bu sefer öğrendiklerimizi uyguladık ve bunların antrenmanını yaptık. Takım üyelerimiz şimdiye kadar bir çok üst düzey yarışta çok iyi dereceler almış sporculardan oluşuyor. Daha da önemlisi hepsi için yelken bir tutku, bir nevi yaşamaları için gereken hava. Hepimizin sınırlarını zorlayan ve bizi daha iyi bir yelkenci olmaya yönelten katamaran yelkenciliğini ülkemiz de yapmaya çok uygun olduğundan, kısa zamanda gelişeceğini ümit ediyoruz.

·       Türkiye Extreme Yelken Takımı  ‘TURX’ projeye destek veren yelkenci dostlarımız katkıları ve sporcularımız sayesinde oluştu ve hedefine doğru yoluna devam ediyor. Bu projenin parçası olmak isteyen kişi ve kurumlar bize Facebook’taki  ‘Turkish Extreme Sailing Team’ isimli sayfamız ve grubumuz üzerinden ulaşabilirler. Ayrıca tüm gelişmeleri internet sitemiz www.teamturx.com’dan da takip edebilirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder