19 Mart 2013 Salı

Pamir yeni sezon için düğmeye basıyor



Fransa’daki temsilcimiz Tolga Pamir, 2013 MiniTransat sezonunun başladığını duyurdu. 13 Ekim’de start alacak yarışa başvurular Paris Boat Show esnasında yapılmış, Tolga da rekor sayıda başvurunun yapıldığı  yarışa kaydını Kaya Ropes ana sponsorluğunda gerçekleştirmişti. 84 yelkencinin katılımına açık yarışa 113 başvuru yapılmış, Tolga Pamir kuyrukta saatlerce bekledikten sonra kaydını yaptırabilmiş ve tüm bunları Naviga’daki sayfasında takipçilerine anlatmıştı.

En son şubat ayında CNR Avrasya Boat Show’da karşılaştığımız Tolga, Fransa’ya döndüğünde hareketli günlerin kendisini beklediğini söylemişti bizlere. Ve şimdi Tolga için düğmeye basma zamanı.


Geçen sezon Les Sables Les Açores yarışını terk etmek zorunda kaldığı için eksik kalan millerini tamamlaması gereken Pamir, bu amaçla 13 Nisan’da ilk yarışla start alacak. Halen La Rochelle’deki Pole France 6,50 ile antrenmanlarına devam eden Tolga Pamir’in Mini Transat 2013’e katılacağı teknesi KAYA TUR 581 ile 180 yarış mili eksik  görünüyor. Yarış kurallarına göre, Mini Transat’ta mücadele edecek her yelkenci, yarışa katılacağı tekne ile yarısı yarış, yarısı yarışdışı olmak üzere toplam 2.000 DM’lik seyir yapmak zorunda. Şimdi Tolga bu koşulları yerine getirmek üzere aralarında duo yarışların da yer aldığı yaklaşık 8.000 deniz mili bulacak toplam dokuz yarışa katılacak. Duo yarışlarında Pamir’e Sinan Küçükkutlu eşlik edecek. 22 defa milli olan, Optimist ve 470 sınıflarında Türkiye birincilikleri bulunan Küçükkutlu da ileride Mini 650 sınıfında yarışmayı hedefliyor.

Tolga Pamir’i bekleyen yarış programı şöyle:

NİSAN
Demi Cle 650-Locmiquelic-150DM (Duo)
Pornichet Select-Pornichet-300DM (Solo)

MAYIS
La Trinite-Plymouth-La Trinite-280DM (Duo)
UK Fastnet-Plymouth-565DM (Duo)

HAZİRAN
Trophee MAP-Douarnenez-220DM (Solo)
MiniFastnet-Douarnenez-600DM (Duo)

TEMMUZ
TransGascogne-Bourgenay-660DM (Duo)

EYLÜL
Trofe Mini Challenge-La Rochelle-75DM (Duo)

EKİM
MiniTransat- Douarnenez-4200DM (Solo)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder