24 Mart 2013 Pazar

Okyanustan bildiriyorum



Volvo Ocean Race’te, daha önce takımlar tarafından seçilen Media Crew Member (MCM) yani medyacılar 2014-15 yarışı için Volvo Ocean Race tarafından belirleniyor biliyorsunuz. Bunun için iyi ay önce duyurular yapıldı, yetenekli kişileri davet etmek için filmler yayınlandı, ben de buradan aktarmaya çalıştım. Geçen gün Volvo Ocean Race’ten yapılan açıklamada, bu iki aylık süreçte başvuru sayısının inanılmaz bir rakama ulaştığı, 1.500’den fazla kişinin bu göreve talip olmak üzere CV’sini gönderdiği belirtiliyordu.

Başvurular dünyanın her yerinden ama en çok yarışın ana vatanı da sayılan İspanya’dan. ABD, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 2014-15 yarışının durak şehirlerinin yanı sıra Türkiye’den de başvuru olduğu belirtiliyor.

Daha önce media crew member olarak anılan bu görevin yeni ismi ise onboard reporter. Projenin yöneticisi 2008-2009 yarışında Puma’nın medyacılığını üstlenen, bir önceki yarışta da Puma için bu kişinin seçilmesi sürecini yürüten Rick Deppe. Başvurular için resmi bir son tarih yok. Dolayısıyla hala isteyenler hala başvurabiliyor. Rick Deppe başvuruların ulaştığı rakam karşısında kendilerinin de donup kaldığını söylüyor ve şöyle devam ediyor:


“Şu ana kadar 1.500 kişi başvurdu ve CV’ler gelmeye devam ediyor. Şu an gelen CV’lerin hepsini tek tek, dikkatli bir şekilde inceliyoruz. İşin en önemli kısmı seçeceğimiz adaylarla takımları doğru bir şekilde eşleştirmek olacak. En büyük çekincemiz acele edip yanlış kişileri seçmek. Dolayısıyla çok dikkatli olmak zorundayız. Önümüzde zorlu bir süreç var.

Seçim aşamasında yarışın hayranlarının ne beklediğini bilmek de çok önemli. Biz de bu yüzden takipçilerine Volvo Ocean Race’te takımlardan nasıl haberler gelmesini ve ne görmek istediklerini sorduk. Onlar da oradaki gücü, enerjiyi gösteren fotoğraflar ve görüntüler görmek; teknedeki gerçek hayatı, detayları anlatan hikayeler okumak istediklerini söylediler. Yarışçılar ne yapıyor, ne düşünüyor, ne hissediyor gibi…  Dolayısıyla bizim de en önemli kriterlerimizden biri adayların oradaki hikayeyi en gerçekçi ve etkileyici şekilde aktarabilme yeteneğine sahip olması. Benim adaylara tavsiyem kendilerini bu konuda en iyi şekilde ortaya koymaları.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder