18 Mart 2013 Pazartesi

Garda Optimist Buluşması yine rekora gidiyor



Her yıl katılım sayısıyla yeni bir rekora imza atan ve son iki yıldır yelkencilerimiz Nogay Dökmeci ve Ömer Işık’ın birinci olduğu Garda Optimist Buluşması, 31’incisinin startına 10 gün kala yine bir rekor kırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl 1.055 başvuru yapılarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren büyük buluşma bu yıl kendi rekorunu geçmeye hazırlanıyor. Zira bugün itibariyle yarışa ön kayıt yaptıran yelkencilerin sayısı 1.175’e ulaştı. Bunların 892’si 12-14 yaş arası grubu ‘junior’lar, 283’ü de ‘Cadet’, yani 9-11 yaş arası yelkenciler. Kesin kayıtlar ise yarışın ilk günü olan 28 Mart’ta belli olacak.


Bu arada yarışın ön kayıt listesine girdiğimizde ‘Junior’ sınıfında, geçen yıl yüzlerce rakibini geride bırakarak yarışları birincilikle tamamlayan Körfez Yarımca Yelken Kulübü sporcusu 13 yaşındaki Ömer Işık’ın da aralarında bulunduğu 52 Türk yelkencinin adı yer alıyor. Cadet’de de 13 sporcunun ön kayıt yaptırdığı görülüyor. Ülkemizi kesin olarak kimlerin temsil edeceği henüz açıklanmadı.

Ömer Işık
Türkiye, geçtiğimiz yıl yapılan ve Körfez Yarımca Yelken Kulübü sporcusu Ömer Işık’ın birinci olduğu 30. Garda Optimist Buluşması’na 39 sporcu ile katılmıştı. Marmara Yelken Kulübü’nden Nogay Dökmeci de bir önceki yıl kupayı kaldırmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder